AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će meč drugog kola Mastersa u Rimu odigrati u utorak.

Meč sa Tejlorom Fricom će biti treći duel na centralnom stadionu, pa se očekuje da krene oko 13 časova.

Pre njih će snage odmeriti Martina Trevisan i Jaroslava Švedova, a zatim će na teren Mateo Beretini i Nikoloz Basilašvili.

Kada ova dva susreta budu gotova, na teren će najbolji teniser sveta.

Podsetimo, Novak je kao nosilac na turniru bio slobodan u prvoj rundi, pa će svoj prvi meč u prestonici Italije odigrati u utorak protiv Frica. Američki teniser je u prvom kolu bio bolji od Britanca Danijela Evansa 2:0 (6:3, 6:2), a meč je trajao samo 78 minuta.

Đoković je protiv Frica igrao tri puta i ima maksimalan učinak. Dva puta ga je pobeđivao na šljaci i jednom na tvrdoj podlozi. Njihov poslednji meč Nole će dugo pamtiti. Sastali su se ove godine u trećem kolu Australijan opena, Srbin je rutinski došao do 2:0, a onda je doživeo neugodnu povredu trbušnog mišića. Amerikanc je došao do izjednačenja, ali Đoković se u petom setu kao feniks podigao iz pepela i sa pokidanim mišićem zabeležio pobedu.

Fric je bio besan nakon meča, pa je na konferenciji optužio Novaka da se folirao da je povređen.

U petom setu je delovao dobro... Moram da mu čestitam na petom setu, stvarno je bio dobar. Ni blizu kao u trećem i četvrtom. Servirao je neverovatno, nije promašivao. Da je bio stvarno povređen, ne bi nastavio da igra - rekao je tada Amerikanac.

Dušan Lajović će biti drugi teniser iz Srbije koji će igrati u utorak, očekuje se da od 10 časova igra meč sa Džonom Milmanom.