AKTUELNO

Zahuktavaju se bitke u Subotici. Danas partije na Kadetskom festivalu Srbije u šahu kreću od 16 časova.

Danas se ulazi u drugi deo turnira Kadetskog festivala Srbije u šahu. Već uveliko kako i švajcarski sistem diktira, sastaju se igrači sa istim ili sličnim brojem poena, tako da postaje sve napetije.

Kako se bliži kraj, ona deca koja budu imala više smirenosti, koncentracije, ali i odlučnosti, doći će do medalja. Veoma je tanka linija između prvog i četvrtog ili petog na tabeli, ali odlučuju nijanse.

Foto: Unsplash.com

U četvrtom kolu Pasula (M8) je nastavio da dominira i trenutno je usamljen na prvom mestu. Kod dečaka M10 Dumbelović i Ilić su ostali usamljeni na tabeli sa po 4 poena. Sutra će njih dvojica sesti jedan nasuprot drugoga.

Ljepić je pobedio Kisića u derbiju (M12), pa se osamio na prvom mestu sa sve četiri pobede. Ćuzović je pobedio Kisića mlađeg u veoma interesantom duelu. Remijem Stevanovića i Ristića, Ćuzović se izdvojio sa četiri boda u grupi (M14). Sutra ga čeka Stevanović iz Niša. Videćemo koliko može dečak iz Novog Sada.

Tadić i Pajčin su odigrali svoj derbi u grupi (M16). Posle remija napravila se gužva na tabeli, pa između njih i šestoplasiranog Radojičića je samo pola poena.

Sutra ćemo gledati Gagića, šampiona Vojvodine protiv Tadića i Pajčina protiv Radojičića. Marčeta je stajao čini se bolje protiv Ivanovića. Ipak, Ivanović još jednom demonstrira svoju lucidnost i skida sa trona Marčetu. To su iskoristili Radisavljević, Radosavljević i Milošević, koji vode na tabeli sa 3,5 poena u grupi (M18).

Kod devojčica Sara Mijić (D10) nastavlja da pobeđuje. I dalje ima poen prednosti. Danas gledamo derbi između Rajlić i Mijić.

Bagaš i Janković su pobedama ostale usamljene na vodećoj poziciji sa sva četiri trijumfa u grupi (D12). U četvrtak ćemo videti upravo derbi između njih dve.

Foto: Unsplash.com

Ana Tadić je zabeležila i četvrti trijumf i usamljena je na vrhu tabele u grupi D14. U petom kolu igra protiv Anastasije Vojinović što će biti sigurno derbi u ovoj grupi.

I kod devojčica (D16) Palamarević nastavlja sa pobedama. Pobedila je i Sofiju Gligorić. U sledećem kolu je čeka Tijana Savićević. Kod devojčica (D18) Bilić je remizirala sa Dolaš. I Grozdanić je remizirala sa Dimitrijević, dok je Ana Šakotić pobedila Zvezdanu Ilić. Sa takvim rezultatima razlika između prve i pete je jedan poen. U četvrtak derbi Šakotić-Bilić. Svašta je moguće u ovoj grupi.

I tako prođe još jedan dan. Ko dlanom o dlan, nema se puno vremena za analizu propuštenih prilika. Danas je novi dan. Partije kreću od 16 časova.

Juče su neki već iskoristili priliku da skoknu i do nezaobilaznog Palića, a sigurno će i u četvrtak Palić biti pun šahovske kolonije, dan pred duplo kolo.