AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je učešće na "Serbia openu" neočekivano završio u polufinalu, odustao je potom od odbrane titule na mastersu u Madridu, a pred potpuno posvećivanje Rolan Garosu - "punjenje baterija" potražio je u Bosni i Hercegovini.

Naime, Nole je rešio da iznova obiđe čuvene "bosanske piramide" u Visokom, što je u nedavno najavio i prvi čovek fondacije "Arheološki park — Bosanska piramida Sunca", Semir Osmanagić.

Lokalni portal Klix.ba ističe da je Đoković doputovao najpre privatnim avionom u Sarajevo, a potom se, uz policijsku pratnju, uputio u "višednevnu posetu" pomenutom lokalitetu.

Prvi put je u Bosni od oktobra prošle godine, kada je, posle boravka u Arheološkom parku, istkaao da se "oseća preporođeno", te da tu puni energiju za naredne sportske izazove.

Kako ističe Klix.ba, Nole, koji je dosad dolazio samo sa suprugom u Visoko, sada je sa njom odlučio da im se na ovom putovanju pridruže i njihova deca, sin Stefan i ćerka Tara.

Ovoga puta, Đoković je sa sobom poneo i šešir kakav Semir Osmanagić stalno nosi, ali i čizme, koje je po izlasku iz automobila odmah obuo, imajući u vidu da ga je čekala dugačka šetnja.

Pomenuti portal je objavio i kratak snimak Đokovićevog dolaska...

... a domaćini ovog susreta i prilog iz šetnje:

Đoković je dosad dolazio dva puta u Visoko. Prvi put 15. jula i to posle preležanog koronavirusa, sa roditeljima. Drugi put je došao polovinom oktobra, dan posle finala Rolan Garosa u kome je izgubio od Rafaela Nadala.

Sada Novaka čekaju nova teniska iskušenja, pa je rešio da uoči njih - opet poseti "bosanske piramide".

#Novak Đoković