AKTUELNO

Ljudi koji su lečili El Pibea nalaze se u teškoj situaciji posle novog izveštaja.

Neiskustvo i zanemareni signali - ovo je rezultat dodatnog izveštaja smrti Dijega Armanda Maradone koji će biti dostavljen argentinskom tužilaštvu i koji će biti objavljen 3. maja!

Međutim, tamošnji list "TN Noticias" imao je uvid u spise koji su izdali sudski lekari i koji u još teži položaj stavljaju Maradoninog doktora Leopolda Lukea i Agustine Kosačo.

Argentinska Vlada je bila inicijator dodanog veštačenja Maradonine smrti koja je nastupila u novembru prošle godine, a izveštaj kaže da je "El Pibe" umro od srca i hroničnih problema koje je imao sa bubrezima i jetrom.

Međutim, "na dušu" doktora koji su lečili Maradonu (Luke i Agustina) stavlja se zanemarivanje pacijenta u procesu oporavka i njege - što je dodatno uticalo na naglo zdravstveno pogoršanje i smrt.

Maradonina vila nije bila dovoljno pripremljena za njegov oporavak posle operacije glave i zbog neadekvatnih provera i kontrola lekara niko nije shvatio da njegovo srce ne radi kako bi trebalo.

U svetlu novih izveštaja, argentinski mediji pišu da bi lekari mogli da budu optuženi za ubistvo iz nehata i da im preti zatvorska kazna u trajanju od osam do 25 godina.

#Dijego Maradona

#Smrt