AKTUELNO

Golman rukometne reprezentacije Srbije Vladimir Cupara izjavio je danas da je Grčka dobra ekipa, ali da njegova ekipa želi da kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završi pobedom.

"Već smo obezbedili plasman i to kao prvoplasirana ekipa, ali želimo da pobedimo Grčku, da se okupimo, provedemo malo vremena zajedno, napravimo dobar rezultat i kao pobednici završimo ove kvalifikacije", rekao je Cupara, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometna reprezentacija Srbije, koja je već obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo, u četvrtak gostuje Grčkoj u poslednjoj utakmici kvalifikacija.

"Grčka je dobra ekipa, ali mi smo favoriti i to smo prošli put pokazali, nadam se da će i ovaj put biti tako", rekao je Cupara.

Na putu ka EP, koje se održava u Madjarskoj i Slovačkoj 2022, Srbija je pobedom i remijem protiv Francuske, a zatim trijumfom nad Grčkom zauzela prvu poziciju na tabeli svoje kvalifikacione grupe.

"Dolazimo srećni na ova okupljanja. Zadovoljni smo, napravili smo dobar rezultat, uživamo u svakom danu provedenom zajedno, imamo doru energiju i hemiju u timu. Selektor je doneo novitete u taktici i pripremi utakmice, sa druge strane ova generacija je dugo već zajedno, dobro se poznajemo i slažemo na terenu i van njega. Sve se to lepo uklopilo i zato smo postigli tako dobre rezultate", rekao je Cupara.

Bek nacionalnog tima Nemanja Obradović istakao je da je njegova ekipa do sada pokazala da se ne opušta ni jednog trenutka i dodao da će ozbiljno pristupiti i utakmici u Atini.

"Idemo u malo drugačijem sastavu, biće i mladjih igrača, ali i iskusnijih. Sa (selektorom) Djeronom radimo veoma ozbiljno, dosta se pažnje polaže video analizi, kako protivnika, tako i naše ekipe i na taj način se mnogo bolje pripremamo za utakmice. Tačno se zna ko ko šta treba da radi, koji su mu zadaci i šta se od njega očekuje", rekao je on.

Utakmica se igra u četvrtak od 14.00.

#Rukometna reprezentacija Srbije