AKTUELNO

Posle više od tri sata prave rovovske bitke Novak Đoković je poražen u polufinalu Serbia Opena od Rusa Aslana Karaceva sa 2:1 u setovima.

Od samog starta je bilo primetno da Đoković ne može ništa da pogodi, to jest da mu treba mnogo pokušaja da bi pogodio ono što hoće da pogodi.

Svoje viđenje duela i susreta sa Karacevima dao je sam Novak.

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinović

“Čestitam Karacevu, odigrao je hrabro. Svaka mu čast, zaslužio je da pobedi. Bilo je mnogo uspona i padova. Imao sam i zdravstvenih problema u protekla dva dana. To ipak ne umanjuje njegove zasluge”, rekao je Novak.

Pokušaće prvi reket sveta što pre da zaboravi ovaj meč.

“Neću se sećati momenata sa ovog meča jer sam izgubio. Bio je izvrstan meč, ali nisam zadovoljan kako sam igrao. Bio sam blizu, ali on je svaki put odigrao fenomenalno i hrabro i to mu se isplatilo.”

Osvrnuo se Novak i na vatrenu podršku sina Stefana sa tribina.

“Prvi put da je odgledao ceo meč. Nisam uspeo da pobedim, ali tu je bila cela porodica, roditelji, braća… Ovakvi mečevi mnogo bole, ali mi je drago što sam imao svu porodicu uz mene. Deluje da je sin uživao, ali završnica nije bila idealna”, uspeo je Novak i da se nasmeje.

Nije siguran Đoković šta je nedostajalo za pobedu u ovom meču.

Foto: Tanjug/StarSport.rs/Marko Đoković

“Ne znam, možda malo sreće u nekim trenicuma. Verovatno kad bih analizirao ceo meč da bih znao više, ovako, sve se svelo na udarac, dva. To je odlučilo pobednika na ovom nivou. To je sport, nekad prevagne na vašu stranu, nekad ne. Kad god je odigrao, bilo je to hrabro. Ja sam se borio, ali nivo igre sa moje strane je bio prilično loš. Nastavljam da radim. Krivo mi je što sam izgubio. Rolan Garos je cilj, nadam se da ću uspeti da vežem nekoliko mečeva do tada. Ne znam da li ću igrati u Beogradu na drugom turniru. Želeo bih da igram, potrudiću se da budem tu”, poručio je Đoković.

Pričao je i o igri samog Karaceva i zbog čega nije uspeo da se prilagodi.

“On je igrao brzo, onako kako zna. Očekivao sam to. Dobro sam počeo, ali mnogo je bilo različitih faktora. Pad koncentracije, fizičke spreme iz zdravstvenih razloga. U tom trećem setu sam veći deo igrao sa vrtoglavicom, Bilo mi je baš loše, a imao sam protivnika koji me je opritiskao, bio fenomenalan, igrao je precizno. Svaka mu čast. Izvukao je pobedu na najbolji način. Ne želim da pravim planove, smičilo mi se to. Mislim samo na grend slemove, ove druge turnire igram da se spremim za to, videćemo kako će biti”, zaključio je Đoković.