AKTUELNO

Sam podatak da Novak Đoković ulazi u 317. nedelju vladavine svetskim tenisom dovoljan je da narednih sedam dana imaju dodatnu težinu u istoriji svetskog tenisa.

Ali, to nije sve što bi moglo da piše u teniskim dokumentima koje će neke buduće generacije proučavati, a kada se radi o nedelji od 19. do 25. aprila 2021. godine.

Nole u Beorgadu može da uradi nešto što nikome pre njega nije pošlo za rukom. Nole može da postane prvi svetski broj 1 koji će trijumfovati u našem glavnom gradu. A to će biti velika stvar i za njega i za Beograd!

Serbia open ustanovljen je 2009. godine, igra se za nagradni fond od 650.000 dolara, a precizni statističari objavili su najzanimljivije detalje o samom turniru.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Najstariji pobednik je Andrea Sepi, koji je 2012. imao 38 godina i podigao pehar, a čuvenom Italijanu pripada i zvanje najslabije rangiranog (46) šampiona u Beogradu. Ostale rubrike popunio je, naravno, Novak Đoković, s tim što najveći broj pobeda (9) deli upravo sa Sepijem. Ali ne zadugo verujemo.

Nole je i najmlađi pobednik Serbia opena, a sa dva trijumfa vlasnik je najviše titula sa ovog turnira. I ono najvažnije, Nole na ovom turniru može da "sruši samog sebe" jer je dosad najbolje rangirani pobednik zauzimao drugo mesto na ATP listi. Ako Novak trijumfuje postaće prvi svetski broj 1 sa titulom u Beogradu. Nemamo dilemu da će se to desiti već na ovom izdanju Serbia opena.