AKTUELNO

Rodžer Federer gradi velelepnu vilu na svom imanju u Rapersvil-Joni (Švajcarska) na obali Ciriškog jezera, a bila bi odavno završena da se stalno ne dešavaju neki problemi - tako da je trenutno čitav projekat obustavljen.

S obzirom da je to kuća koja će biti na obali jezera, glas je digla ekološka organizacija "Akva Viva" pošto je utvrđeno da je zemljište imanja zagađeno građevinskim otpadom.

Prvobitno su građevinci koji rade za Rodžera Federera da nema nikakve opasnosti od zagađenja jezera, ali su uprkos tome dali obećanje da će ukloniti takvo zemljište, međutim kako to nije urađeno na vreme i krenulo se u izgradnju bez toga - ekolozi su zabrinuti.

Da bi se radovi nastavili Federer će morati da prikaže kako će ta obala izgledati kasnije, a u međuvremenu je cela obala na ispitivanju zbog pomenutog otpada.

Postoji mnogo stvari koje koče projekat švajcarskog tenisera koji neće moći kako želi pošto je dosta stvari zaštićeno, poput trske, tako da to ograničava i mogućnosti Rodžera Federera kome ovo naravno nije jedina nekretnina - ima ih u Švajcarskoj, ali i u Dubaiju.

Iz organizacije "Akva Viva" su zadovoljni što je izgradnja stopirana, a i ekolozi će učestvovati u odobravanju ispravljenog projekta koji Federer uskoro treba da pošalje na proveru.

#Rodžer Federer