AKTUELNO

Biciklisti iz Republike Srpske, Severne Makedonije i Srbije, učesnici trke Beograd-Banjaluka, vakcinisali su se jutros u hali 11 Beogradskog sajma.

Bicikliste su tokom vakcinacije obišli zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor trke Vladimir Kuvalja.

Vesić je istakao da je Beogradu najdraža sportska manifestacija biciklistička trka Beograd-Banjaluka.

Foto: Beograd.rs

"Ova trka povezuje dva bratska grada u kom živi isti narod i trudimo se da na svaki način sarađujemo. Ove godine trka startuje sa Trga Republike, održana je i prošle godine kada nije bilo vakcina, ali su se organizatori potrudili da se poštuje dve mere. U biciklizmu su minimalne opasnosti da mogu da zaraze jedni druge", rekao je Vesić.

Da bi ove godine bilo sve kako treba, grad Beograd je ponudio Biciklističkom savezu Srbije i Republike Srpske da se organizuje vakcinacija biciklista, kaže Vesić.

Foto: Beograd.rs

"Danas se vakcinišu biciklisti iz Srbije, Republike Srpske i Severne Makedonije. To će im pomoći i za druga takmičenja na kojima će učestovati, ali će svakako ovu trku učiniti sigurnom. Srećan sam i ponosan što su ovde svi biciklisti, a to je samo nastavak politike koju vodi Srbije. Osim što vakciniše spostveno stanovništvo, pomaže i građanima susednih država. Na taj način štitimo jedni druge", zaključio je Vesić.

Direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio se gradu Beogradu i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću na prilici da se biciklisti vakcinišu.

Foto: Beograd.rs

"Srbija je jedina zemlja u regionu koja pružila mogućnost vakcinacije svima koji žele, to jedan veliki korak. Grad Beograd i gospodin Vesić su pružili priliku da se biciklisti iz Republike Srpske, Severne Makedonije i Srbije, svi učesnici, trke vakcinišu. To je jedan veliki i dobronamerni čin. Ponosni smo na Beograd i Srbiju. Prošlogodišnja trka je prošla bez ijednog problema, a sa vakcinacijom ćemo izbeći i buduće probleme. Biciklisti ne mogu da se takmiče bez PCR testa ili vakcina. Vakcina je bolji korak, nego da na kratko vreme rade testove", rekao je Kuvalja.

Foto: Beograd.rs

Biciklista iz Republike Srpske Sergej Maksimović kaže da će mu vakcinacija veoma značiti za naredna takmičenja.

Foto: Beograd.rs

"Vakcinacija je odlično protekla, drago mi je što imam ovu mogućnost, što su nam Srbija i Grad Beograd to pružili. Veliko im hvala na tome. Mnogo će mi to značiti za karijeru, da mogu da nastupam u inostranstvu", rekao je Maksimović.

#Goran Vesić

#bisiklisti

#vakcinacija