AKTUELNO

Goran Rabasović iz Bajine Bašte nedavno je osnovao trkački klub "Rabas motosport" i nezadrživo grabi ka vrhu. Kao i većini ljubitelja trka iz ovog mesta u zapadnoj Srbiji uzor mu je legendarni Obren Tešić.

Kako sam ističe, ljubav prema reliju počela je još od ranog detinjstva.

- Imam osećaj da sam od samog rođenja vezan za reli, zvuči kao floskula, ali zaista je tako. Ali da kažem, svakako od ranog detinjstva sam se "zaljubio"u vožnju i reli trke - rekao je Rabasović za Informer.rs.

Mnogim ljubiteljima ovog sporta iz Bajine Bašte, jedan od uzora mu je legendarni Bajinobaštanin Obren Tešić, šampion Ju relija, koji živeo za ovaj sport.

- Kao i mnogim ljubeteljima autosporta Sebastien Loeb mi je uzor kada je reč o svetskojm reliju. A od naših imena je to sigurno Obren Tešić, legendarni Bajinobaštanin koji je nizao sjajne uspehe, ali i Mirko Martinović.

Foto: Privatna arhiva

Kako kaže, prve trke se ni ne seća, ali za strah nikada nije bilo mesta.

- Ja se više ne sećam prve trke ali straha svakako nije bilo, adrenalin da ali strah ne. A osećaj je uvek isti, kada radite nešto sto volite, uvek je divan osećaj.

Pored Reli trka, Rabasović s uspehom vodi i porodični biznis, a ističe da je njegov uspeh upravo u tome što ima vremena za sve kada se dobro organizuje.

Želja za osnivanjem spostvenog kluba javila se kada je shvatio da samostalno može više.

Foto: Privatna arhiva

- Od trenutka kada sam shvatio da mogu više a i da bi trebalo da gradim sebi svet pa kada se povučem iz takmičenja imam nešto što će me održati aktivnim u tom svetu. A i svakako mogu neko iskustvo preneti mladim kolegama. Trenutno imamo 7 posada u klubu i tri momka najavljena da će voziti slalom.

Rabasović je šampion Centralno Evropske Zone, ali to nije njegov jedini uspeh.

- Najveći uspesi su šmpionska titula Centralno Evropske Zone, i državna šampionska titula.

Za kraj nam je otrkio planove, a oni su, kako kaže, uvek užitak i dobro druženje, ako je to na mestu rezultat ne može da izostane i uvek je visok.

#Goran Rabasović