AKTUELNO

Teniski trener i sportski komentator Patrik Muratoglu, rekao je da je jedina neizvesnost muškog pojedinačnog takmičenja na Rolan Garosu saznanje koga će Rafael Nadal pobediti u finalu.

Od dvadeset Gren slem titula španskog tenisera, čak 13 je osvojio na Otvorenom prvenstvu Francuske. U prošlogodišnjem finalu pobedio je Novaka Đokovića bez izgubljenog seta.

Zapravo, Španac je od debija 2005. godine izgubio samo dva meča na pariskoj šljaci.

Procenjujući uspešnost velike trojke na njihovim omiljenim Gren slemovima, Muratoglu tvrdi da ostali igrači nastupaju na Rolan Garosu kako bi imali pravo da izgube od Nadala u finalu.

„Samo statistička potvrda onoga što odgovaram svake godine kada me pitaju o potencijalnom pobedniku Rolan Garosa“, tvitovao je Muratoglu.

Čuveni trener veruje da se situacija neće promeniti ni ove godine.

„Jedini neizvestan trenutak kada Rolan Garos počinje je koga će Rafa pobediti u finalu“, dodao je teniski stručnjak grčkog porekla.

Nadalov rekord u Parizu je zaista premoćan.

Prvi teniser koji je šokirao „kralja šljake“ na Rolan Garosu, bio je Robin Soderling, koji ga je 2009. izbacio sa takmičenja u šesnaestini finala sa 3:1 po setovima.

Jedini drugi teniser koji ga je iz Pariza poslao na Majorku bio je, logično, Novak Đoković. Srbin ga je bez izgubljenog seta porazio u četvrtfinalu pre šest godina.

Tehnički, „bik sa Majorke“ izgubio je još jedan meč na Rolan Garosu, ali ne na terenu. Marsel Granoljers je nagrađen daljim prolaskom zbog Nadalove predaje zbog povrede 2016. godine.

#Novak Đoković