AKTUELNO

Proteklih dana teniski svet u velikoj meri govori o situaciji sa Masters turnira u Majamiju u kojoj je kanadski teniser Vasek Pospišil napravio skandal na terenu oštro kritikujući predsednika ATP Andreu Gaudencija, a potom se raspravljao sa sudijom i namerno gubio poene.

Novak Đoković je kratko na Tviteru prokomentarisao Vaseka Pospišila, svog prijatelja i kolegu iz novoosnovane Asocijacije profesionalnih tenisera.

"Nisam u Majamiju. Međutim, Vasek Pospišil je moj dobar prijatelj i ja iz sveg srca saosećam s njim. Igrači na Turu su saglasni da je on osoba od najvećeg integriteta koji brine o dobrobiti svojih kolega. Nadam se da će igrači prepoznati važnost zajedništva", napisao je Novak na Tviteru.

Pozadina sukoba između Pospišila i ATP čelnika, navodno, leži u činjenici da je Kanađanin "desna ruka" Novaka Đokovića u svojevrsnom sindikatu igrača, PTPA, protiv kog su glavni ljudi Asocijacije teniskih profesionalaca, ali i sadašnji članovi Saveta igrača ATP, koje predvode Rodžer Federer i Rafael Nadal.

#Novak Đoković