AKTUELNO

Kanadski teniser Vasek Pospišil napravio je skandal u Majamiju o kome priča ceo svet.

Pospišil, inače dobar prijatelj Novaka Đokovića koji je podržao njegov PTPA sindikat, izgubio je živce na meču protiv Mekenzija Mekdonalda i zbog toga je bacao reket, prozivao sudiju i ATP, ali i namerno gubio poene.

Počelo je sredinom seta kada je Pospišil ispucao loptu i izgubio gem, a onda dobio opomenu posle čega je "podivljao" na sudiju koji nije imao kud nego da nastavi da ga kažnjava.

"Juče je sat i po vremena na mene vikao predsednik ATP na sastanku igrača, zbog toga što hoćemo da ujedinimo igrače. Je**ni se**nja...", galamio je Pospišil tako da su svi mogli da čuju kada se otvorio sudiji Gabasu.

"Ako me još jednom kazniš - biće mi zadovoljstvo da tužim celu organizaciju", pretio je Pospišil koji je očigledno bio frustriran zbog mnogih stvari.

Umirio se Kanađanin, dobio set, međutim nije imao snage i da završi meč na dobar način, da bi se posle velikog skandala, zbog kog ga sigurno očekuje i kazna, oglasio na Tviteru i izvinio za ponašanje koje ne priliči teniseru njegove klase.

"Želim da se iskreno izvinim svima zbog ponašanja na meču u Majamiju. Nisam poštovao igru koju volim i zbog toga mi je veoma žao. Iznervirao sam se na sastanku igrača i ATP rukovodstva prethodne noći i potcenio emocije sve dok nisam izašao na teren", objavio je Vasek Pospišil na društvenim mrežama pošto nije održao "press" konferenciju.

Nezvanično se spekuliše da je na sastanku sa ATP predsednikom, pred velikom grupom igrača, bio nazvan "neznalicom" i "neobrazovanom osobom" zbog čega je istrčao u suzama.

Posle sastanka je mnogo igrača bilo nezadovoljno i možda odustanu od Majamija.

Ako se zna da je Novak Đoković odlučio da pokrene PTPA organizaciju baš zbog lošeg stanja u ATP i želje da teniseri dobiju više novca, zbog čega mu je u pomoć priskočio i Vasek Pospišil, nije teško zaključiti oko čega su izbili problemi u Majamiju.

#Novak Đoković

#Vasek Pospišil