AKTUELNO

Rukometašice Srbije započinju pohod ka Olimpijskim igrama utakmicom protiv Rusije na početku kvalifikacionog turnira u Đeru.

Naš tim je dobro igrao sve do poslednjih deset minuta prvog poluvremena, kada su Rusikinje počele da grade osetniju prednost, koja je nekoliko puta iznosila i pet golova. Izabranice selektora Obradovića su dobrom odbranom uspele da priđu na dva gola zastatka u 46. minutu, ali su Ruskinje uspele da odbiju taj napad i zabeleže uvodni trijumf.

Ovaj poraz ne znači ništa za naš tim, koji na putu ka Olimpijskim igrama mora u subotu i nedelju od 17.30 sqavladati Mađarsku i Kazahstan i plasirati se na Olimpijske igre.

60. minut 24:29 - Kraj utakmice 

58. minut 24:27 - Ruskinje sada troše vreme, bitan je svaki gol 

52. minut 21:25 - Ruskinje odbijaju napad našeg tima 

47. minut 21:22 - Sjajna akcija i gol Pop - Lazić

44. minut 20:21 - Trifunović sa sedam metara 

43. minut 19:21 - Srbija je zaigrala mnogo bolje i prišla na dva gola razlike. Odbrana nam je čvrsta, a u napadu igramo sa sedam igračica, ostavljamo prazan gol 

34. minut 14:19 - Rusija opet ima pet poena prednost, jer smo u poslednja dva napada, promašili dva zicera

32. minut 14:17 - Postižemo gol sa igračem manje

Drugo poluvreme

30. minut 13:17 - U poslednjih deset minuta prvog poluvremena Rusija je uspela da stekne prednost sa kojom odlazi na odmor 

28. minut 11:15 - Rusija je imala i pet poena prednosti 

24. minut 10:13 - Podrobnikova donosi Ruskinjama tri gola prednosti 

22. minut 10:11 - Iako drugi put imamo igrača manje Rusija ima mnimalnu prednost. Risović ima četiri odbrane do sada 

16. minut 8:7 - Srbija uspeva da drži korak sa Ruskinjama, iako smo do sada promašili dva zicera 

10. minut 3:3 - Prvo izjednačenje donosi Krpež Sležak 

8. minut 2:3 - Postigli amo gol sa igračem više

2. minut 1:2 - Prvi gol za Srbiju postigla je Jovana Stojiljković

Prvo poluvreme

Tok meča 

Ekipa selektora Ljubomira Obradovića neće imati lak posao pošto se na otvaranju takmičenja susreće sa aktuelnim olimpijskim šampionkama.

Pred dolazak u Đer rukometašice su testirane i sve su bile negativne na koronavirus, a nakon Rusije, očekuju ih mečevi sa domaćom Mađarskom (subota 17.30) i Kazahstanom (nedelja 17.30).

UOČI MEČA

Na samom startu kvalifikacionog turnira srpske rukometašice imaju težak posao pošto je Rusija prvi favorit za odlazak u Tokio. Tim predvođen jednom od najboljih rukometašica sveta Vjakirovom će logično biti favorit i na ovom meču, a radi se i o aktuelnim prvakinjama Olimpijskih igara iz Rija 2016. U prethodne dve decenije je Rusija čak četiri puta bila svetski šampion u ženskom rukometu i prava je velesila ovog sporta. Sa druge strane, Srbija igra bez povređene Andree Lekić, ali će selektor Ljubomir Obradović imati sve ostale igračice na raspolaganju. Od samostalnosti naše rukometašice nisu igrale Olimpijske igre, a računajući i Jugoslaviju poslednji put smo bili na turniru u Seulu 1988, pre 33 godine.

Dve najbolje reprezentacije na turniru u "Audi areni" overiće vizu za Tokio.

U Đeru će pored Rusije i Srbije igrati još domaća selekcija Mađarske i Kazahstan. Naš nacionalni tim ima težak raspored pošto će već u subotu igrati protiv Mađarica, a u nedelju je na programu meč sa Kazahstanom.

#Rukomet