AKTUELNO

Problemi nikako da mimoiđu naše rukometašice. Zbog dva člana delegacije, koji su bili pozitivni na PCR testu, Srpkinje su morale da otkažu današnji prepodnevni trening i u svojim sobama su dugo čekale rezultate ponovljenog testiranja. Inače, stručni štab i igračice su bili negativni na sinoćne testove.

Tako selektor Ljubomir Obradović nije mogao da pripremi devojke onako kako je planirao za sinoćni meč prvog kola kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju sa pobednicama iz Rija 2016, Ruskinjama. Nisu mogli ni da osete dvoranu u Đeru...

A pre dolaska na turnir znale su i da imaju i veoma nepovoljan raspored, jer za manje od 24 časa očekuje ih još jedan presudan duel sa domaćom selekcijom, Mađarskom, s kojom se sastaju sutra od 17.30. U nedelju (17.30) odmeravaju snage sa Kazahstanom, a zna se da prve dve selekcije vade kartu za japansku prestonicu.

Poraz od Mađarica na EP u Danskoj bio je posledica i trodnevnog karantina, tako da taj meč nije dao pravu sliku. A jasno je da su obe ekipe približne snage. Zbog praznih tribina naše igračice neće biti u podređenom odnosu u odnosu na Mađarice.

- Domaćinstvo ne igra veliku ulogu, igra se bez publike i to je veliki minus za Mađarice. Naravno da će se osećati nadmoćnije jer su kod kuće, ali i sama sam igrala mnogo puta u toj hali, tako da se i sama tamo osećam kao kod kuće - konstatovala je nedavno Jelena Lavko.

Dragana Cvijić smatra da će duel sa Mađaricama biti presudan u borbi za Tokio:

- Nama je najvažnija utakmica sa domaćinom, pobedimo li ih izborićemo plasman na Olimpijske igre. Sličnog smo kvaliteta, odlučivaće jedan lopta. Idemo na sve ili ništa. Želimo da produžimo priču o ženskom rukometu u Srbiji i da zainteresujemo neke nove devojčice. Najvažnije je da je sve do nas, jer možemo mnogo da dobijemo. Svejedno je da li igramo u Đeru ili Nišu ako nema publike. To će biti peh za Mađarice, ali i katastrofa za sport.

Andrea Lekić zbog povrede ne može da pomogne devojkama, ali je uz njih bila na pripremama u Staroj Pazovi. Nekada najbolja rukometašica sveta smatra da je odlučujući meč sa Mađarskom:

- Sličnog smo kvaliteta, važno je samo da devojke budu mirne i maksimalno koncentrisane. Plasman na Olimpijske igre bio bi zaista kruna ove generacije.

PODRŠKA RUKOMETAŠA

Poruka svih u srpskom rukometu i celokupnom našem sportu je "Devojke, uz vas smo!".

Podrška najboljim srpskim rukometašicama stigla je i od naših najboljih rukometaša, koji su prethodne nedelje imali mini-pripreme u okviru EHF nedelje.

Selektor Toni Đerona i reprezentativci poželeli su uspeh devojkama i plasman na Olimpijske igre posle 32 godine.

#korona

#rukometašice