AKTUELNO

Prvi reket sveta nije neko ko je lud za "besnim automobilima", iako može da priušti auto koji poželi, on se opredelio za skroman sponzorski auto, koji zadovoljava sve njegove potrebe, posebno kada su i deca u pitanju.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković došao je posle Australijan opena u Beograd, gde mu je priređen veličanstven doček posle obaranja večnog rekorda po broju titula na ATP listi.

Đoković je na doček dovezen vozilom SAJ, jer specijalci ove jedinice policije vode računa o njemu i brinu o njegovoj bezbednosti prilikom velikih događaja, kada je u kontaktu sa većim brojem ljudi.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Sa druge strane, kada obavlja svakodnevne aktivnosti u Beogradu, Novak koristi svoj Pežo 508, za koji svako ko ga vidi, nikada ne bi rekao da je vozilo najboljeg tenisera sveta.

Foto: TV Pink Printscreen

Sigurno bi mnogi pomislili da Đoković vozi neki skupoceni automobil, ali on nije neko ko voli "besna kola" i smatra da mu automobil služi samo da se preveze od tačke A do tačke B.

Kada je u Srbiji, vozi automobil čije je i zvanično lice, koji je možda i dobio od sponzora, a čija je cena oko 50.000 evra. U pitanju je porodični automobil, koji ima mnogo prostora i veliki prtljag, što Novaku odgovara zbog teniske opreme kada ide na treninge, i zbog dvoje dece.

Foto: TV Pink Printscreen

Automobil mu je često pretrpan dečijim stvarima, od prtljaga, do zadnjih sedišta, a nekada čak i prednjih.

Zapravo, automobil Novaka Đokovića izgleda onako kako izgleda auto običnog porodičnog čoveka u Srbiji koji ima dece, pa i ne čudi što oduševi svakog ko slučajno naleti u njega tokom vožnje ili dok parkira vozilo.

Pisali smo već da Novak kada nije u Beogradu vozi Teslu, automobil koji podseća na "betmobil", koji je električni automobil.

Foto: Printscreen YouTube/TheStraightPipes

Kako saznajemo, Novak planira da ubuduće vozi samo elektrtične automobile, jer to ide u korak sa njegovim razmišljanjem o očuvanju prirodne sredine, pošto je poznato da je Novak veliki ljubitelj prirode, a često je u slobodno vreme upravo obilazio lepote Srbije i upoznavao svoju decu sa istorijom i geografijom zemlje iz koje potiču.

Specifikacije Pežoa 508 koji Đoković vozi u Beogradu

Cena se, u zavisnosti od opremljenosti kreće do 40.000 evra, tako da je ovo za Novaka više nego skroman automobil, jer je Đoković teniser koji je samo od igranja tenisa tokom karijere zaradio rekordan novac (147.744.252 dolara).

Automatski menjač ima šest brzina, a motor od dva litara ima 180 konjskih snaga, dok do stotke ubrzava za oko 10 sekundi.

#Novak Đoković

#pežo