AKTUELNO

Novak Đoković imao je zanimljiv intervju dan posle obaranja rekorda na mestu najboljeg tenisera sveta.

Srpski as je u ponedeljak započeo 311. sedmicu na vrhu ATP-a i tako postavio novi rekord, nadmašivši Rodžera Federera. Đoković je ovo dostignuće svrstao među najznačanije u svojoj bogatoj karijeri.

"Ponosam sam i oduševljen zbog toga. Ovo dostignuće je kao kruna na sve što sam postigao u poslednjih 15 godina u karijeri. Na ovaj poseban dan sam se prisetio kako sam se zaljubio u tenis i svu podršku koju sam dobio od roditelja i drugih ljudi da bih ostvario ovaj san. Presrećan sam", počeo je Đoković za američki CNN.

Đoković je rekord proslavio u Beogradu, pred sunarodnicima.

"Osetio sam da je ova stvar proslava Srbije i Beograda, ne samo moja. Mnogo njih su mi se javili, čestitali i naterali me da shvatim to."

Pre samo mesec dana Novak je osvojio i trofej na Australijan openu, čime je stigao na samo dva grend slema manje od rekordera Federera i Rafaela Nadala.

"Dublje sam doživeo te emocije i probudilo me, sve dok nisam uzeo telefon i počeo da se viđam više sa ljudima 'sa strane'. Shvatio sam 'Vau, ovo je zaista poseban dan i zahvalan sam na tome."

Veliki deo svojih uspeha pripisao je roditeljima Srđanu i Dijani Đoković.

"Imao sam sreže da imam roditelje koji su bili vrlo snažni usred rata i poteškoća koje smo proživljavali tokom 90-ih. Imao sam njihovu bezuslovnu ljubav i podršku da se bavim sportom koji nije ni bio tradicija u našoj porodici i zemlji. Tenis je vrlo skup sport, ali su nekako to uspeli, kupovali mi rekete, mogao sam da imam trenera i uslove dovoljno dobre da izrastem u profesionalnog tenisera. Snovi se ostvaruju", zaključio je.

#Novak Đoković

#Tenis