AKTUELNO

"Zlatno dete" postalo je apsolutni vladar svetskog tenisa.

Srpski teniser Novak Đoković ispisao je danas novu stranicu teniske istorije pošto je započeo 311. nedelju na prvom mestu ATP liste čime je oborio rekord Švajcarca Rodžera Federera po broju sedmica provedenih u vrhu svetskog tenisa.

Tim povodom ATP je na svom zvaničnom sajtu objavio tekst posvećen srpskom teniseru u kom se prisetio kako je legendarna Jelena Genčić davne 1992. godine na Kopaoniku prepoznala talenat kod petogodišnjeg dečaka.

"Imate zlatno dete! Do 17. godine biće u Top 5 na svetu", rekla je odmah Jelena Genčić roditeljima Novaka Đokovića.

Novak je za 17 godina bio tek 128. na planeti, ali Srbin je nešto kasnije verovatno i nadmašio očekivanja svog prvog mentora.

Nakon Vimbldona 2011. godine dospeo je na prvo mesto ATP liste, a deceniju kasnije postao je i rekorder sa 311 sedmica na mestu broj 1.

"Zlatno dete" postalo je apsolutni vladar svetskog tenisa.

Foto: Printscreen YouTube/AgapeShow

ATP u svom tekstu ističe da niko nikada nije imao na teniskom terenu takvu glad za uspehom kao Đoković.

"Isti kvaliteti koje je Genčićeva uvidela na prvom treningu su oni koji su mu omogućili neverovatnu karijeru: rad nogu, koncentracija, ali pre svega glad za pobedom. Samo 26 igrača je došlo do prvog mesta ATP liste otkada je ona uvedena 1973. godine. Uz dužno poštovanje svima, niko nije imao takvu glad da ostane na vrhu kao Novak Đoković" piše u tekstu ATP-a.

#Novak Đoković