AKTUELNO

Golfer je operisa i zasad nije poznato u kakvom je stanju. Pre gotovo četiri godine legendarni Amerikanac zatečen je i pijan i drogiran!

Čuveni golfer Tajger Vuds doživeo je danas tešku saobraćajnu nesreću u mestu Rančos Palos Verdes, a kako šerif policije Los Anđelesa tvrdi, automobil golfera je pretrpeo veliku štetu i bila je potrebna posebna mašina kojom je Vuds izvučen iz vozila.

On je teško povređen, operisan i zasad nije poznato u kakvom je stanju.

Foto: Tanjug AP/KABC-TV via AP

Foto: Tanjug AP/KABC-TV via AP

Vuds je, inače, pre skoro četiri godine bio u žiži skandala kada je uhapšen na Floridi zbog "vožnje pod dejstvom opijata". Tako je, bar, glasila prva informacija, uz dodatak da je čuveni sportista skoro četiri sata proveo u okružnom zatvoru u Palm Biču, a da po izlasku nije želeo da daje izjave.

Međutim, 48 sati kasnije, u javnost su isplivali i šokantni detalji ovog događaja.

Vuds je, naime, pronađen u kolima, i to kako spava, dok mu je vozilo bilo u desnoj kolovoznoj traci, sa upaljenim motorom. Kada mu je policija prišla i probudila ga, 41-godišnji sportista je na sva pitanja odgovaro prilično nerazumljivim govorom, koji je potom u izveštaju opisani rečima "otežan, spor, prilično konfuznog sadržaja".

Čas je policajcima govorio da se vraćao iz Los Anđelesa, čas da je upravo odigrao partiju golfa, a čas priznavao da nema predstavu gde se nalazi.

Foto: Tanjug AP/Phelan M. Ebenhack

Testiranjem na licu mesta utvrđeno je da nije konzumirao alkohol, kako su brojni američki mediji najpre izvestili javnost, ali je zato pao na svim drugim testiranjima koje je policija obavila na lokaciji na kojoj je pronađen. On nije uspeo da stoji na jednoj nozi, nije uspeo da hoda nekoliko koraka po pravoj liniji, pa je zato i priveden, a u stanici je i napravljena njegova fotografija koja je pred vama.

Foto: PALM BEACH COUNTY'S SHERIFF

Kada je malo došao sebi, Tajger Vuds je istakao da su, po svoj prilici, na delu bili neželjeni efekti leka. Njega je, navodno, počeo da uzima posle četvrte operacije leđa kojoj je bio podvrgnut.

Njegovu karijeru potresao je još jedan veliki skandal krajem novembra 2009. godine, kada su američki mediji objavili da je Vuds imao više vanbračnih veza, posle čega je usledio pad u igri i takmičenjima, ali i razvod od supruge.

Tada su se neki njegovi sponzori povukli, a pojedini su tvrdili da je skandal umanjio vrednost njihovih deonica. Samo bogatstvo Tajgera Vudsa nije bilo uzdrmano: prema procenama "Forbsa", od 1996. do 2007. već je bio zaradio 769 miliona dolara, a 2010. premašio je milijardu "zelenih novčanica".

#Tajger Vuds