AKTUELNO

Novak Đoković osvojio je u nedelju 18. grend slem titulu u karijeri, čak devetu na Australijan openu, pošto je u finalu u tri seta savladao Danila Medvedeva.

Bilo je lepih komentara na njegov račun, nažalost mnogo i ružnih na koje je već oguglao, a zanimljivo je da su mnogi zaboravili džentlmenski poteza Đokovića pred početak turnira - kada je napravio nešto što bi malo koji top teniser uradio!Đoković je tako za osvajanje Australijan opena zaradio 2,13 miliona dolara, što naravno nije malo, ali je za milion dolara manje nego lane - kada je dobio 3,12.

U međuvremenu nagradni fond Australijan opena nije smanjen, nego povećan za 7 miliona dolara, pa je jasno da se Đoković unapred odrekao dobrog dela zarade (trećine), pošto je dobro znao da će daleko dogurati i boriti se za pehar na svom omiljenom "slemu".

Time je Đoković pokazao da se stalno solidariše sa slabije rangiranim teniserima, kojima je pokušao da pomogne i molbom premijeru Viktorije, ali je to protumačeno na pogrešan način.

Direktor turnira u Melburnu Krejg Tili otkrio je da se Đoković složio da pobednici dobiju manju nagradu nego inače kako bi više novca zaradili mladi igrači i oni koji ispadnu u ranijim fazama.

To je sve urađeno da bi se njima olakšala situacija u eri korona virusa, ali i pomoglo zbog velikih troškova puta do Australije, dvonedeljnog karantina i još mnogo stvari, što je još samo jedan u nizu lepih poteza najboljeg svetskog tenisera.

#Novak Đoković