AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković konstantno je pod budnim okom javnosti. Svetski mediji prate svaki njegov potez i uglavnom se trude da u svemu pronađu nešto loše, kako bi ga predstavili u javnosti kao najvećeg negativca u belom sportu.

Zanima ih šta jede, pije, da li folira povredu, šta je ispod flastera koje nosi...

Tako je sada pažnju javnosti okupiralo nešto što je Novak nosio oko vrata na meču. Naime, tokom meča sa Raonićem Novak je u jednom momentu skinuo majicu i na kratko se moglo videti da ima jedan neobičan medaljon, sa crnim dragim kamenom.


Zanimljivo, isti taj medaljon nije nosio na meču protiv Zvereva u četvrtfinalu, kao i u polufinalu protiv Karaceva i sada se mnogi pitaju zašto je odlučio da ga skine?!

Nije sa sigurnošću poznato koji dragi kamen je Đoković nosio i koja je njegova simbolika, ali po izgledu je ustanovljeno da se radi o "larkvitu", dragom kamenu koji ima moćna svojstva.

Larkvit je crni "labradorit" za koji se vjeruje da je odličan za zaštitu i uzemljenje. Navodno pročišćava suptilna tela i jača povezanost s energijama zemlje, pomaže onima koji ga nose da se povežu s duhovima prirode. Ovaj kamen stimuliše vizije i poboljšava psihičke sposobnosti... Tako bar tvrde...

Zanimljivo, ovo nije prvi put da Novak nosi dragi kamen kao amajliju na svojim mečevima. Pre nekoliko godina nosio je ametist, poludragi kamen koji simboliše zaštitu i spiritualnost.

#Novak Đoković