AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Svetske bokserske federacije, Umarom Kremlevim i predsednicima regionalnih bokserskih saveza, sa kojima je razgovarao o regionalnoj saradnji, unapređenju međunarodnog povezivanja kroz oblast sporta, kao i o predstojećem Svetskom prvenstvu u boksu, koje će se održati u Srbiji.

Predsednik Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog pokretanja Regionalne lige u boksu sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova sa dugom tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

„Snažno podržavam održavanje Regionalne lige koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja“, kazao je predsednik Vučić i naglasio da će Srbija snažno podržati ligu u finansijskom, organizacionom, medijskom i svakom drugom aspektu.

Pored Bokserskog saveza Srbije, Regionalnu ligu podržali su i Bokserski savezi Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Severne Makedonije, kao i Svetska Bokserska Federacija.

Jedna od glavnih tema sastanka bilo je i održavanje predstojećeg Svetskog prvenstva u boksu, koje će se održati u „Štark Areni“ u Beogradu ove godine. Bokserski savez Srbije krenuo je u realizaciju ovog vrhunskog sportskog događaja koji će okupiti neka od najvećih imena boksa, dok će se tačan datum održavanja odrediti naknadno u skladu sa procenama vezanim za pandemiju KOVID-19.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Sastanku su prisustvovali i ministar sporta Vanja Udovičić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Prisutan je bio i poznati glumac Miloš Biković, koji je odnedavno promoter boksa u Srbiji, a u kultnoj predstavi "Kad su cvetale tikve" igra ulogu boksera. Inače, Svetsko prvenstvo u boksu održaće se u novembru ove godine u Beogradu.

#Aleksandar Vučić