AKTUELNO

Najbolji teniser sveta spreman je za borbu za deveti pehar u Melburnu i ističe da se do sada na turniru nije bolje osećao.

Novak Đoković se plasirao u svoje deveto finale i napaćše u nedelju od 09.30 svoju devetu titulu na Australijan openu! Iznenađenje turnira, Aslan Karacev, nije mogao da pruži ozbiljniji otpor rekorderu Australijan opena, kod koga više ne postoje vidljivi tragovi povrede, što samo hrabri njegove navijače.

Đoković sada ima dva dana odmora, a u petak će saznati ko mu je rival, nakon drugog polufinala između Danila Medvedeva i Stefanosa Cicipasa, koji igraju sutra od 09.30.

Novak je čestitao Aslanu na sjajnom turniru, pošto je prvi u istoriji koji je na debiju došao do polufinala.

- Treba podići ruke i čestitati mu, ovo se nikada u istoriji nije desilo, sjajan turnir za njega - rekao je Novak, pa je ohrabrio navijače svojom zdravstvenom situacijom, jer deluje da je povreda prošlost.

- Ovo je najbolja situacija za mene od samog početka turnira, mogao sam da zamahnem bez bola, da udarim snažno loptu, ovo je pravi trenutak za mene i oduševljen sam zbog toga - rekao je Novak.

Novak od meča trećeg kola sa Fricom, kada se povredio, nije trenirao pred mečeve protiv Raonića, Zvereva i Karaceva, ali će za finale ipak trenirati.

- Imam dva slobodna dana do finala, videću, pričaću sa timom, svakako ću trenirati jedan od ta dva dana, verovatno u subotu dan pre finale, oporavak je prioritet, dovoljno sam igrao mečeva, nema potrebe da se forsiram, sakupio sam energiju - rekao je Novak.

#Novak Đoković