AKTUELNO

Doktorka Milana Tasić, koja je poreklom iz Vranja, deo je tima koji brine o lečenju legendarnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera.

Milana je magistrirala regenerativnu medicinu u Monpeljeu, a trenutno je na čuvenoj Sorboni i radi u bolnici Žorž Pompidu u Parizu.

Doktorka Tasić potvrdila je da učestvuje u lečenju slavnog sportiste, koji je pre nešto više od sedam godina doživeo stravičnu nesreću na skijanju u francuskim Alpima.

Naravno, Milana nije mogla da otkrije u kakvom se trenutno stanju nalazi Šumeher i same detalje njegovog lečenja.

-To su informacije o kojima ne mogu mnogo da pričam, zaista ne mogu. Još uvek se radi - rekla je uz osmeh doktorka Tasić.

Podsetimo, Šumaher je od decembra 2013. prikovan za bolničku postelju. O njegovom zdravstvenom stanju se jako malo zna, jer porodica ne želi da podeli to sa javnošću. Poznato je da samo određeni ljudi iz Mihaelovog okruženja imaju pravo da ga posećuju, kako bi se sprečilo curenje informacija.

Foto: Foter/Ferrarifan1956 of Michael Schumacher on Foter.com / CC BY

U junu prošle godine u medijima se pojavila vest da je Šumaher započeo lečenja matičnim ćelijama. Francuski kardiolog Filip Menaš izjavio je da lekarski tim tretmanom želi da poboljšlja njegovo zdravstveno stanje.

-Ideja je da regenerišemo Šumaherov nervni sistem - rekao je tada Menaš.

Nauka je napravila ozbiljan napredak u procesu lečenja matičnim ćelijama, ali još uvek se malo zna kako i na koji način to utiče na ljudski mozak.

#Lekar

#Mihael Šumaher

#Srpkinja

#lečenje