AKTUELNO

U pet setova Novak Đoković uspeo je da uz dosta muka prođe u četvrto kolo Australijan opena, pre svega zbog povrede zadobijene u trećem setu.

Sve je zabrinula povreda stomaka, odnosno mišića trbušnog zida, zbog kog će narednih dana Novak više vremena provoditi sa lekarima nego na terenu.Na konferenciji za medije u Melburnu je Đoković međuostalom rekao kako neće trenirati pred duel sa Milošem Raonićem u narednoj rundi turnira te da se nada da će uspeti da reši postojeći problem uoči tog meča.

- Sve mi je išlo dobro, a onda sam na početku trećeg seta napravio jedan brz pokret na povratku nazad idući ka forhendu, napravio sam rotaciju, i samo sam osetio kidanje, osećao sam da se nešto dogodilo, počeo je priču Đoković.

Srpski teniser je otkrio i kako je dobio lek za ublažavanje bolova koji nije odmah počeo sa dejstvom.

- Otišao sam na medicinski tajm-aut gde sam i testiran, ocenjen u kakvom sam stanju. Imam ogromne bolove, uzeo sam najveću moguću dozu lekova za ublažavanje bolova. Počelo je da radi krajem četvrtog gema i početkom petog kada sam zapravo tek mogao da se krećem i ulazim u razmene sa njim sa osnovne linije.

Zadovoljan je najbolji igrač sveta pobedom, ali tu je i strepnja.

- Iskreno, ne znam kako sam pobedio ovaj meč. Veoma sam ponosan, ali i istovremeno tužan i zabrinut, jer se sa mojom povredom izvesno dešava nešto ozbiljno.

Đoković se nada da će uz pomoć medicinskog tima sanirati povredu i moći da izaće na teren u četvrtom kolu turnira u Melburnu.

- Nemam puno vremena da se oporavim za sledeći meč, sutra definitivno neću trenirati. Ići ću na dodatne procene kod doktora i medicinskog tima, uradiću ultrazvuk i videti šta se zapravo dešava. Lekar će mi prepisati najbolji mogući tretman koji će mi doneti makar i najmanju šansu da za manje od 48 sati opet budem na terenu, zaključio je srpski as.

#Novak Đoković