AKTUELNO

Svi pričaju o tome šta je Nole uradio nakon završetka meča.

To što Olga Danilović nije uspela da minule noći prebrodi drugo kolo Australijan opena nije strašno samo po sebi, uspona i padova ima u svačijoj karijeri, a njena je tek u povoju, ali je sjajno ono što se desilo posle meča.

Danilovićeva je, nakon što je eliminisala 16. nosioca, Hrvaticu Petru Martić, sa prvog grend slema u sezoni, naletela na, u ovom trenutku, previše jaku suparnicu, 57. sa VTA liste, Šelbi Rodžers.

I, Amerikanka je za 73 minuta, rezultatom 6:2, 6:3, pobedila srpsku reprezentativku koja je na rang listi Ženske teniske asocijacije sa 183. mesta dočekala AusOpen. A tamo je dočekala i da je Novak Đoković ne samo prati kako igra, već i savetuje.

Foto: Tanjug/Zvonko Kucelin

Naime, Nole je sačekao Olgu ispred svlačionice i dugo s njom razgovorao, po svoj prilici o nedostacima koje je uočio u njenoj igri protiv favoritkinje, odnosno načinima kako da ih ubuduće prevaziđe.

"Meč je završen porazom Danilovićeve od Rodžersove. Nole je potom viđen u svlačionici kako komentariše. Pretpostavljam da priča o detaljima koji nisu bili dobri u igri. Da li to trener Đoković preduzima već prve korake u tom poslu?", pitao se jedan od navijača.

On je, prethodno, i komentarisao kako mu je veoma drago što vidi ne samo Noleta, već ceo njegov tim u loži Danilovićeve na pomenutom meču.

Prisustvo srpskog asa na ovom susretu, a pre svega vreme koje je izdvojio za savete mladoj koleginici, oduševilo je mnoge, pa i neke novinare.

Jedan od njih je i Rob Kenig, komentator "Amazon prajma" koji je poručio:

"Lep 'iza scene' momenat, u kome Novak Đoković daje svojoj sunarodnici Olgi Danilović nekoliko saveta posle njenog poraza od Šelbi Rožders".

Za razliku od Olge, Nole je (u pravom malom skandal-meču) prebrodio drugu rundu nadmetanja u Melburnu, a ovog jutra je to učinio i Filip Krajinović.

Kao branilac titule Đoković će u trećem kolu Australijan opena igrati u petak protiv 31. tenisera sveta, Amerikanca Tejlora Frica, i to u idealnom terminu za naše ljubitelje "belog sporta".

#Novak Đoković

#Olga Danilović