AKTUELNO

Jedna veoma bizarna situacija obeležila je četvrti set meča Novaka Đokovića i Frensisa Tijafoa, odnosno ceo duel.

Na sve načine je američki teniser pokušavao da odugovlači, da isprovocira rivala i ujedno se odmori, ali na kraju nije uspeo da time i pobedi.

Đoković je posle meča rekao da mu je krivo jer je Tijafo triput kažnjen, što ne menja činjenicu da je sankciju mladi teniser zaslužio.

Pogotovo tokom četvrtog seta kada je Đoković bio u naletu, a Frensis Tijafo ga izbacio na bizaran način. Raspalio je po loptici Amerikanac kada mu je sa reketa odletela guma koja zateže žice, te je Tijafo prešao na Novakovu stranu terena i počeo je da je traži.

Publika, sudija i Novak su gledali u čudu, da bi potom Đoković prišao američkom teniseru i krenuo da mu pomaže u potrazi.

Đoković je i pronašao gumu, kada je udarcem rukom Tijafo izbio verovatno videći da je oštećena, na šta se najbolji igrač sveta nasmejao.

Potom se laganim hodom Tijafo vratio na svoju polovinu terena, ali nije nastavio meč. Američki teniser je otišao do svoje torbe i, potpuno neverovatno, uzeo drugu gumu za reket sa kojom je nastavio meč.

Preokrenuo je pomenuti gem i nije dozvolio brejk, ali su se do kraja seta desila dva Novaka Đokovića koja su značila eliminaciju Amerikanca.

#Novak Đoković