AKTUELNO

Britanski teniser Endi Marej saopštio je danas da će propustiti predstojeći Australijan open pošto nije mogao da se dogovori sa Teniskim savezom Australije o karantinu tokom kojeg bi mogao da trenira, nakon što je pozitivan na korona virus. Marej je trebalo da putuje u Australiju prošle nedelje, ali mu to nije bilo dozvoljeno pošto je na testiranju bio pozitivan na koronavirus.

Petostruki finalista Australijan opena nadao se da će moći da doputuje u Melburn i učestvuje na prvom grend slem turniru u sezani kada se oporavi od korona virusa, odnosno kada bude testiran negativno.

Foto: Instagram.com/andymurray

On je sada u izolaciji. Marej bi posle negativnog testa mogao da doputuje u Australiju, posle čega bi morao u obavezan dvonedeljni karantin, uoči turnira koji počinje 8. februara.

Bili smo u stalnim razgovorima sa Teniskim savezom Australije kako bismo pronašli rešenje koje bi mi omogućilo neku vrstu radnog karantina, ali nismo uspeli. Zahvalan sam svima na uloženim naporima. Razočaran sam što neću igrati u Australiji. To su zemlja i turnir koje volim", rekao je Marej, preneo je BBC.

Foto: Tanjug AP/Kin Cheung

Australijan open će početiri tri nedelje nakon što je planirano zbog pandemije korona virusa. Igrači i članovi njihovih ekipa doputovali su prošlog vikenda u Australiju i svi su morali da budu negativni na testiranju po ulasku u avion.

Po dolasku u Australiju obavezan je karantin od 14 dana, a prema pravilima australijske vlade, igrači svakog dana mogu ukupno po pet sati da izadju iz svojih soba.Medjutim, 72 igrača je u strogom karantinu i ne smeju da napuštaju hotelske sobe, nakon što su na putu do Australije bili u kontaktu sa zaraženima u avionu.