AKTUELNO

Tragična vest o smrti poznatog srpskog atletičara Daniala Jahića, koji nas je napustio u 41. godini života, potresla je sportsku javnost u Srbiji. Prve informacije glasile su da je Danial preminuo jer je bio zaražen korona virusom, ali je istina da on nije bio zaražen korona virusom kada je preminuo.

Jahić je preminuo zbog problema koje je imao sa jetrom, a infekcija korona virusom koju je preležao krajem prošle godine, uticala je da se njegovo stanje iskomplikuje.

Ovu informaciju potvrdio je njegov otac Jovan Jahić na svom Fejsbuk profilu.

- Objašnjenje za prijatelje kojima nisam uspeo lično da odgovorim. Danče nije bio zaražen kovidom kada je preminuo. Imao je probleme sa jetrom. Virus je preležao krajem prošle godine, ali je ta infekcija uticala na pogoršanje njegovog stanja i dodatne komplikacije, koje su nažalost donele tragičan ishod.

Bivši reperezenativac Srbije u skoku udalj Danial Jahić preminuo je u manastiru Ćelije u 41. godini, saopštio je Srpski atletski savez.

Jahić rođen je 1. jula 1979. godine, a nakon Nenada Stekića najbolji je srpski daljaš svih vremena.

Bio je državni rekorder u skok udalj u dvorani punih 20 godina sa rezultatom 8,02m (Pirej, Grčka, 13.2.1999.), sve dok Strahinja Jovančević 2019. nije skočio 8,03m na Evropskom prvenstvu u Glazgovu.

Učesnik Olimpijskih igara bio je u Sidneju 2000. godine, gde je u kvalifikacijama skočio 7,85m i zauzeo 21. mesto od 46 daljaša.

Poslednji nastup zabeležio je 31. jula 2005. godine, kada je u Novom Sadu na državnom prvenstvu skočio 7,59m čime se kao šampion Srbije i Crne Gore oprostio od aktivnog bavljenja atletike u 26. godini.

Sahrana i opelo služiće se u četvrtak 21. januara u 11 sati na groblju manastira Ćelije.

#Danial Jahić