AKTUELNO

Teniseri su počeli da pristižu u Australiju, pred prvi grend slem u sezoni, a skandali se samo nižu.

Mediji prenose da su Viktorija Azaraneka, Sloan Stiven i Kei Nišikori u u izolaciji u hotelskim sobama nakon što su dve osobe sa njihovog leta pozitivne na koronavirus.

Spekuliše se da je Azarenka, dvostruka šampiona Australija opena, među grupom igrača koji će biti ograničeni samo na hotelske sobe tokom 14 dana karantina pošto su dve osobe na čarteru koji je stigao iz Los Anđelesa bile pozitivne na koronu.

Takođe, procureo je mejl koji su organizatori poslali teniserima i zvaničnicima koji su bili u avionu. Santiago Gonzales je objavio na društvenim mrežama da igrači moraju u izolaciju naredne dve nedelje. To znači da neće moći ni da treniraju pred početak grend slema u Australiji. Pitanje je da li će se na kraju i takmičiti u Melburnu, ukoliko ne budu mogli da se pripreme za turnir.

- Nažalost, vlasti su obavestile da su dve osobe koje su stigle iz Los Anđelesa u petak pozitivne na koronu. Utvrđeno je da svi koji su bili na tom letu moraju u uzolaciju 14 dana. Znamo da niste ovako zamišljali pripreme za Australijan open, ali ceo naš tim je tu da vam pruži podršku.

Prema ranijim pravila teniserima je bilo dozvoljeno pet sati treninga tokom dana, ali u ovom slučaju igrači neće moći da treniraju, jer neće smeti da izađu iz sobe. Takođe, navodno su među zaraženima član ekipa koja pomože igračima u vezi sa koronavirusom i osoba koja je deo osoblja aviona.

- Putnik je imao negativan test prilikom ulaska u avion. Utvrđeno je da je ostalih 66 putnika bilo u bliskom kontaktu sa zaraženima i igrači neće moći da napuste karantin kako bi trenirali. Biće im omogućen pristup opremi kako bi mogli da održavaju kondiciju.

Pored Azarenke na pomenutom letu bila je Sloan Stivens i Kei Nišikori, koji je bio zaražen koronom u avgustu. Podsećanja radi, Tenisu Sandgrenu je dozvoljeno da dođe u Australiju iako je imao dva pozitivna testa. Ali, Australijanci su aminovali njegov dolazak, jer su rekli da je to moguće koji ljudi koji su imali kovid pa se oporavili.

#Australijan open