AKTUELNO

Novak Đoković, najbolji teniser sveta i prvi favoriz za osvajanje Australijan opena, doleteo je u Adelejd, gde će naredne dve nedelje biti u karantinu uoči starta prvog Grend slema u sezoni.

Đoković je u Australiju stigao čarter letom iz Barselone. Zanimljivo je da su istim letom stigla i dvojica najvećih konkurenata Đokovića, Rafael Nadal i Dominik Tim.

Stroge procedure vezane za suzbijanje virusa Kovid-19 morali su da prođu i najbolji teniseri. Prvo su testirani po dolasku na aerodrom, a zatim upućeni u hotele gde će provesti 14 dana.

Teniseri će morati da borave u hotelu najmanje 19 sati dnevno, a preostalih pet sati mogu da provedu trenirajući, uz strikna pravila ponašanja.

U slučaju da se teniser ili neko od članova njegovog tima ne pridržavala mera moguće su velike novčane kazne, ali i diskvalifikacija sa turnira, pa čak i proterivanje iz Australije.

Novak Đoković će u Melburnu juriti 18. Grend slem titulu, devetu u Australiji, dok će Nadal pokušati 21. Grend slemom da prestigne Rodžera Federera.

Turnir u Melburnu igra se od 8. do 21. februara, a žreb će biti obavljen 4. februara.

#Australija

#Novak Đoković