AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ne želi nikakve privilegije van terena na predstojećem Australijan openu.

Naime, španska “Marka” tvrdi da se Đoković pobunio kada je saznao da će biti u karatinu u ovom gradu, gde je predviđeno da budu smešteni on, Rafael Nadal i Dominik Tim, kao tri najbolje plasirana igrača na ATP listi, dok će svi ostali igrači biti smešteni u Melburnu.

Takođe, tu bi trebalo da butu i tri najveće zvezde u svetu ženskog tenisa Serena Vilijams, Naomi Osaka i Simona Halep.

Organizatori su najavili i da će ovih šestoro tenisera u gradu na jugu Australije učestvovati na egzibiciji u ovom gradu 29. i 30. januara.

Neki od igrača poput Francuza Žeremija Šardija pobunili su se na ovakvu odluku jer smatraju da to nije pošteno prema ostalim teniserima.

Tim povodom, Đoković je navodno stupio u kontakt sa organizatorima Australijan opena i rekao im je da on nikakve privilegije ne želi.

Foto: Tanjug AP/Dita Alangkara

“Marka” čak tvrdi i da bi Đoković, koji se trenutno priprema u Marbelji zajedno sa Marjanom Vajdom, odbiti da ide u Adelejd i da će biti u Melburnu zajedno sa većinom tenisera

Oni ovakvu odluku objašnjavaju i činjenicom da se Đoković nalazi na čelu PTPA organizacije igrača koja se zalaže za veću ravnopravnost tenisera i da nema šanse da će pristati na povlastice.

#Novak Đoković