AKTUELNO

Pre 18 godina dogodila se tragedija koja je obeležila život i karijeru slavnog švajcarskog tenisera Rodžera Federera.

Na spomen svog tragično preminulog trenera Piter Kartera, Rodžer Federer ne može da zaustavi suze.

Federera mnogi smatraju najboljim teniserom svih vremena, a on stalno ističe da je za njegov uspeh najzaslužniji upravo Piter.

Ovaj Australijanac oblikovao je karijeru Švajcarca na startu. On je najzaslužniji što je Rodžer od nervoznog i nesigurnog momka postao nepobediva mašina.

Za bekhend kom se divi teniski svet zaslužan je upravo Karter. On je nagovorio Rodžera da umesto dvoručnog igra jednoručni.

Nažalost, njihova saradnja prekinuta je na samom usponu Federera ka vrhu, saobraćajnom nesrećom koja je veoma potresla Federera 2002. godine.

A koliko ga i posle mnogo godina boli to što Pitera više nema dokaz je i inervju za CNN iz 2019. godine pred početak Australija opena u kojem se Švajcarac doslovce "raspao" kada mu je novinarka postavila pitanje vezano za njegovog nekadašnjeg trenera.

Karterova žena Silvija se dugo borila sa opakom bolešću, a kada je uspela da pobedi rak suprug je hteo da to proslave na poseban način. Odlučili su da odu na jedno romantično putovanje, a Federer im je pomogao u izboru.

Preporučio je Južnoafričku Republiku. Par je jedan dan krenuo u obilazak nacionalnog parka u Johanesburgu i tada se dogodila tragedija. Njihov džip je probio ogradu mosta i pao u reku i Karter je poginuo.

"Piter je bio jako bitna osoba u mom životu, on me je naučio svemu, zbog njega sam bio igrač kakav sam sada. Koliko mi samo fali.... Nadam se da bi bio ponosan sa sve što sam postigao", rekao je Federer i zaplakao pred kamerama.

Federer je za Piterovo smrt saznao tokom turnira u Torontu. Bio je potpuno slomljen.

"Nikada nisam bio toliko uznemiren. Izleteo sam iz hotela i počeo da plačem i vrištim", rekao je Rodžer dodavši:

"Nije hteo da budem neostvaren talenat. Kada je umro, to je za mene bio poziv, počeo sam da treniram još jače i jače", otkrio je Federer.

#Rodžer Federer

#Tragedija

#Život