AKTUELNO

Nova sezona Formule 1 najverovatnije neće početi kako je planirano trkom za Veliku nagradu Australije, pošto vlasti u toj zemlji razmatraju mogućnost odlaganja zbog pandemije korona virusa.

Nova sezona bi trebalo da počne 21. marta trkom u Melburnu, a kako je preneo Skaj, trka će najverovatnije biti odložena za kasnije, zbog strogih pravila o karantinu u Melburnu.

Vlasti Viktorije navele su da se razgovara o organizaciji trke.

Prema rasporedu za ovu sezonu, druga trka je u Bahreinu 28. marta i tada bi mogla da počne sezona.

Melburn se u februaru priprema da organizuje prvi veliki sportski dogadjaj posle gotovo godinu dana, kada će se igrati Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu. Za sve učesnike obavezan je dvonedeljni karantin, zbog čega je turnir pomeren sa januara na februar. ;

Obavezan karantin bi bio i u slučaju Formue 1, a u tim okolnostima ne bi bilo moguće organizovati trku. Svi učesnici bi morali da doputuju u Melburn tri nedelje pre trke, što bi ugrozilo predsezonska tesitranja koja su predvidjena za period od 2. do 4. marta.

Prošla sezona počela je u julu i vozilo se 17 trka. Sedmu šampionsku titulu osvojio je vozač Mercedesa Luis Hamilton, dok je njegova ekipa sedmi uzastopni put postala šampion u konkurenciji konstruktora.

#Australija

#Formula 1