AKTUELNO

Korona je poremetila sve u svetu, pa tako i tenisku sezonu i prvi Grand slem, koji se tradicionalno u januaru igra u Australiji.

Prema važećem planu, Australijan Open treba da počne osmog februara, a Kreg Tili izvršni direktor Teniske asocijacije Australije, navodno je igračima poslao mejl u kom ih obaveštava da ih čeka karantin od dve sedmice.

Po onome što je dospelo u javnost igračima će biti dozvoljeno do pet sati treninga dnevno, pre nego se vrate u hotel do sutradan i tako 14 dana pred turnir.

- Trebalo nam je malo više vremena, ali izgleda da ćemo moći da održimo AO počev od osmog februara. Igrači će morati u karantin od 15. januara, ali Vlada Viktorije je odobrila posebne uslove za učesnike i saglasila se da moraju da se spreme za Grend slem - navodno piše u mejlu.

Teniseri će morati prvog dana da imaju negativan test na koron virus, a prema planu, slede im još četiri testiranja - trećeg, sedmog, desetog i četrnaestog dana karantina.

Plan je donekle nejasan u delu gde kaže da će igrači posle 14 dana karantina slobodno moći da se kreću po gradu, kao da tu ne postoji mogućnost da budu inficirani.

Premijer Viktorije Danijel Endrjuz je rekao da će svi igrači, bez obzira na pozciju na ATP listi i status, morati da prođu isti proces.

To jasno uključuje i prvog tenisera planete Novaka Đokovića, koji je ujedno i rekorder australijskog Grend slema sa osam titula u Melburnu.

Međutim, treba sagledati i troškove svega što se tiče turnira, a veruje se da će za organizaciju svega pred turnir biti potrebno čak 40 miliona dolara.

#Novak Đoković

#Tenis