AKTUELNO

Marjan Vajda, trener prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, naglasio je u intervjuu za slovačke medije da će Srbin u narednoj godini juriti samo titule na Grend slem turnirima.

Slovački stručnjak jedan je od najzaslužnijih u meteorskim uspesima srpskog tenisera.

- Novak je dobio što je želeo u 2020. godini, jer je ispunio cilj da šesti put bude broj jedan u ATP rejtingu na kraju godine. To je fantastičan rezultat, ali u 2021. godini mu je cilj da napadne što više Grend slem titula i primakne se rekorderima Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji imaju po 20 najvećih pehara - izjavio je Vajda za aktuality.sk.

Slovak smatra i da bi rezultati Đokovića bili još bolji da nije bilo pandemije korona virusa.

Foto: Tanjug AP/Frank Augstein

- Moram da visoko ocenim njegove rezultate i nakon prekida sezone, jer ne zaboravite da je preboleo korona virus. Osvojio je Masters u Sinsinatiju odigran u Njujorku, a i na US Openu bi daleko stigao da nije bilo te nesrećne diskvalifiakcije.

- Kada je u Beču obezbedio prvo mesto na kraju sezone, nestalo je tog žara i zato je izgubio taj-brejk od Dominika Tima na fianalnom turniru. Na kraju, simbolično je slavio Rus Danil Medvedev u Londonu, jer je i prvi završni turnir u Londonu pripao Rusu, Nikolaju Davidjenku - rekao je Vajda.

Slovački trener je naglasio i da ga samo brine kalendar i da se nada da će prije Australijen opena biti pripremnih turnira. Đoković ima 17 Grend slem titula a u Australiji brani naslov prvaka.

#Marjan Vajda

#Novak Đoković

#grend slem