AKTUELNO

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović je osvojila je danas zlatnu medalju na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Mađarske u Budimpešti.

Arunović je poslednjeg dana turnira, trijumfovala vazdušnim pištoljem i kući se vraća sa dva odličja, pošto je juče istim oružjem osvojila srebro. Danas je u finalu gađala i Sanja Vukašinović, koja je osvojila četvrto mesto vazdušnom puškom. 

Arunovićeva u današnjim kvalifikacijama nije bila toliko dominantna kao prva dva dana. U osnovnom delu takmičenja je pogodila 568 krugova i kvalifikacije završila na drugoj poziciji. Međutim, najviše je pokazala kad je bilo najvažnije - u završnici finala. 

Zorana je većim delom finala bila na drugom mestu. Borbu za medalje najbolje je počela Mađarica Sara Rahel Fabijan i vodila je trku do 18. hica (od ukupno 24). Tada je Arunović preuzela čelnu poziciju i vođstvo sačuvala do kraja finala. 

Srpska takmičarka je vrlo sigurno gađala u finišu takmičenja, konstantno uvećavala prednost nad rivalkama i trijumfovala sa 240,2 kruga. 

Fabijanova je ostala na drugom mestu sa 238,5, a treće mesto pripalo je Mirijam Jako (Mađarska), pobednici subotnjeg nadmetanja. 

#Zorana Arunović

#zlatna medalja