AKTUELNO

Ruski teniser Danil Medvedev pobedio je Novaka Đokovića u drugom kolu grupe "Toki

Srbin je tako posle pobede nad Dijegom Švarcmanom upisao i prvi poraz, pa će morati da slavi protiv Aleksandra Zvereva da bi se nadao polufinalu turnira na kom nije slavio od 2015. godine.

Medvedev je iskoristio jedan kratak psihički pad Đokovića sredinom prvog seta i na tom "talasu" je jahao sve do sredine drugog kada je bilo kasno da se prvi reket sveta vrati u igru.Danil je tim trijumfom obezbedio plasman među četiri najbolja igrača u Londonu jer je prethodno pobedio i Zvereva, pa ga sada čeka Švarcman.

Đoković je meč izgubio padom u prvom setu i ne bi bilo nepošteno reći da se on sveo u nekoliko poena prelomnog sedmog gema.U njemu je Novak "pukao" posle 11 i po minuta. Najpre je dve brejk lopte u tom gemu spasao dobrim servisom, a onda još boljim izlaskom na mrežu, ali nikako nije mogao da ga prelomi u svoju korist.Imao je šansu da povede i prednost posle duge razmene i kombinacije bekhend dijagonale i paralele, ali ju je prokockao. Nije mogao da probije Medvedeva na osnovnoj liniji, odigrao je drop-šot i pogrešio.Na drugoj prednosti je opet odigrao drop-šot, ni to nije prošlo, posle čega je Rus pročitao dijagonalu Novaka, a onda i njegov plasirani smeč u odlučujućem poenu.

Vratio ga je, naterao Đokovića na grešku i treću brejk loptu pretvorio u prednost 4:3.Upravo drop-šotovi i ovaj poslovično nepouzdan smeč su koštali Novaka prvog seta, jer je posle sedmog gema pao i Medvedev je od tog trenutka dominirao.I kada bi drop-šotovi prešli mrežu ili pogodili polje, Medvedev ih je stizao i surovo kažnjavao, a kada bi servirao, Rus bi to radio sjajno.Zato tokom celog prvog seta Đoković nije mogao da dođe do brejk lopte, iako je forhend u uvodnim gemovima meča radio odlično.Posle sedmog gema Danil je nanizao još pet gemova, uključujući i brejk za 6:3, tako da je Novak tek posle sat vremena igre imao prvu brejk loptu.Nakon što ju je Rus anulirao sa dva asa i poveo 3:0 meč je praktično već tada bio gotov, samo je bilo pitanje rezultata.

#Novak Đoković