AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković ne želi da tenis bude samo za bogate.

Hoće da pomogne slabije rangiranim teniserima da dobiju više novca sa turnira - i pošto to nije mogao da uradi zbog pritisaka na funkciji predsednika Saveta igrača ATP podneo je ostavku i osnovao Asocijaciju profesionalnih tenisera.

Napadali su ga redom zbog toga, kazali da je potrebno jedinostvo u vreme pandemije, a ne podele, dok je sada konačno otkriveno šta ga je to zapravo najviše pogodilo.

Portugalski teniser Gastao Elijas, koji je 441. na ATP listi, objavio je na svom Tviteu poverljive informacije sa sastanaka igrača i ATP, a onda ih samo nekoliko minuta kasnije obrisao - svestan da će to izazvati (pre)veliku pažnju.

U čemu je problem?

Savet igrača je glasao za promenu novčanih nagrada na turnirima i to tako da se smanjuje dobit u kvalifikacijama i ranijim rundama, a povećava u kasnijim (!?).

To je veliki udar na slabije rangirane tenisere, koji i inače ne zarađuju mnogo i većina ih čak radi bez trenera, a navodno je to bio zahtev igrača. Očigledno je da su oni bolje rangirani želeli da obezbede sebe i nisu marili za one koji imaju malo…

Trenutni predsednik Saveta igrača je Kevin Anderson, a tu su još Rafael Nadal, Feliks Ože-Alijasim, Džon Milman, Žeremi Šardi, Endi Marej i drugi.

Pošto se bore za sopstvene interese - Gastao Elijas je objasnio da se u poslednje vreme frka oko Đokovića digla baš zbog toga što je osnovao novi Sindikat tenisera koji se ne zalaže za iste vrednosti, a koji nema ko nije napadao.

Na suprotnoj strani su i Nadal i Federer, čak i neke teniske legende poput Martine Navratilove, ali ovo tek pokazuje Đokoviću koliko je bio u pravu.

#Novak Đoković

#Tenis