AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neočekivano je svratio u Bosnu i Hercegovinu.

Sinoć, samo dan posle finala Rolan Garosa, stigao je u Sarajevo, a “odao” ga je bivši rukometaš Nedim Karamehić.

Danas je Novak izazvao opštu pometnju na Baščaršiji u Sarajevu, a zatim je, ponovo kao pre nekoliko meseci, posetio “piramide” u Bosni i Hercegovini, ali ovog puta sa suprugom Jelenom.

Baš kao i sredinom jula, u Visokom ga je ugostio Semir Osmanagić.

Za razliku od te posete, ovaj put je Đoković stigao zajedno sa suprugom Jelenom, jer je bio oduševljen posetom “piramidama” u Visokom te je želeo da i ona vidi taj fenomen.

Njih je u Visokom dočekao Osmanagić, a bračni par Đoković je zajedno sa psom Pjerom po dolasku odmah obišao Muzej Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida sunca”.

- Ovde sam ponovo zbog Semira i njegovog gostoprimstva i domaćinstva. Nakon što sam prvi put bio s roditeljima, evo danas sam tu sa suprugom Jelenom s obzirom na to da nam se pružila mogućnost nakon karantina. Uživao sam u prvoj poseti i zaista sam jedva čekao da se vratim. Sada sam tu sa ženom, a naredni put ćemo doći i s decom - rekao je Đoković.

Video: Bojan Krajišnik, Visoko

Na pitanje da li postoji posebna energija u Visokom, Đoković je rekao da Balkan ima veliko blago, a da Semir već petnaestak godina pokušava da objasni o čemu se tu radi.

- Semir je to kroz naučnu metodologiju i ovde u muzejima jasno objasnio, a svako ko ima neke nedoumice može da dođe i da se uveri. Semir je stručan i on priča o tome, ovo je vanserijsko i bitno ne samo za nas već za čitav svet. Ja bih pozvao sve sportiste da dođu ovde, provedu lepo vreme u tunelima koji mogu povećati kapacitet kiseonika u plućima, pomoći u regeneraciji nakon teških sezona, menjanja vremenskih zona - rekao je Đoković.

Na kraju je istakao da će u Bosni i Hercegovini ostati nekoliko dana nakon čega će otići u Srbiju.

#Bosna i Hercegovina

#Novak Đoković

#Poseta