AKTUELNO

Novak Đoković je pretrpeo najteži poraz u finalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala koji ga je savladao sa 6:0, 6:2, 7:5, a potom uputio sjajne reči.

U izjavi odmah posle meča, Nadal je poručio kako je to tenis - jednom pobedi jedan, drugi put drugi.

Još tačnije, Nadal je iskoristio reč "razbiti" i prisetio se kako je u finalu Australijan opena njega ubedljivo porazio Srbin.

- Da, dobar dan svima. Čestitke Novaku na još jednom sjajnom turniru, razbio me je u Australiji, sad sam ja došao na red. Igrali smo mnogo puta, jednom pobedi jedan, drugi put drugi. Želim mu sve najbolje u karijeri, izjavio je najpre Nadal.

Španski as je rešio da se zatim zahvali svom timu na svemu što su činili za njega kroz karijeru.

- Posle svega kroz šta sam prolazio kroz moju karijeru, kroz povrede. Bez velikog tima oko mene, nista ne bi bilo moguće. Hvala svima, svi koji su tu, porodica, koji su kod kuće, svima želim da pošaljem poruku, širom sveta. U toku je jedna od najtežih kriza, zbog ovog virusa koji nas je snašao, zelim da svi ostanu pozitivnih misli i prevazići ćemo sve ovo.

Nadal je poručio i kako mu mečevi na Rolan Garosu najviše znače na Turu.

- Zaista teška godina, ali pobediti ovde mi znači sve. Nije trenutak da razmišljam o 20. grend slemu, Rolan Garos mi znači sve u karijeri. Ovde sam proveo neke od najboljih trenutaka u karijeri. Hvala vam svima, imam mnogo emocija vezanih za ovaj grad.

#Novak Đoković

#Rafael Nadal