AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je srećan zbog večerašnje pobede u polufinalu Rolan Garosa i da ima veliki motiv da pobedi u finalu, u kako je rekao, kući Rafaela Nadala.

Đoković se peti put u karijeri plasirao u finale Rolan Garosa, pošto je večeras pobedio Grka Stefanosa Cicipasa posle pet setova, 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1.

"Treba odati priznanje Cicipasu za sve što je uradio tokom meča, a posle četiri sata igre u završnici je bio umoran. Srećan sam zbog pobede, bez obzira što sam izgubio treći set, trudio sam se da budem miran i uspeo sam da rešim kako sam želeo", rekao je Đoković posle meča.

On će u finalu, u nedelju od 15 časova, igrati protiv branioca titule Španca Rafaela Nadala. Nadal će u 13. finalu igrati za 13. titulu u Parizu, a Đoković u petom finalu za drugu. Srpski teniser pobedio je Španca u četvrtfinalu Rolan Garosa 2015. godine.

"Imam mnogo motivacije da pobedim u Rafinoj kući. Sećam se 2015. godine i dalje... Moraću da igram najbolji tenis, to je verovatno najveći izazov u sportu, pobediti Nadala na Rolan Garosu", naveo je prvi teniser sveta.

Govoreći o večerašnjem meču, Đoković je rekao da je mogao mnogo ranije da se završi taj duel.

"To znam ja, to svi znaju. Imao sam potpunu kontrolu, vodio sam sa 2:0 i držao stvari u svojim rukama i sudbinu meča. Imao sam servis, meč loptu, ali je malo izašla bekhend paralela. Takve stvari se dešavaju. Psihološki ovo je značajno za mene da dobijem u pet setova, nakon što sam vodio 2:0, pa izgubio dva seta", rekao je on.

"U četvrtom setu sam imao prilike za brejk ali nisam uspeo. On je odigrao dobro, strpljivije, ali ono što se računa i što je bitno je da sam uspeo da završim na pravi način. On je bio iscrpljen na kraju, ja sam dodao gas i pobedio", dodao je Đoković.

On je istakao da je povreda prošlost, jer je bez problema večeras igrao četiri sata i da će biti spreman za finale.

Đoković u međusobnim duelima vodi sa 29:26 protiv Nadala, ali je Španac pobedio u šest od sedam duela na Rolan Garosu. Đoković je jedini igrač, uz Robina Soderlinga, koji je pobedio Nadala na tom pariskom grend slem turniru.

Upitan da li Nadal može nečim da ga iznenadi, Đoković je rekao da dobro poznaje njegovu igru.

"Sa njim sam u svetu profesionalnog tenisa igrao najviše, skoro 60 puta, ovde smo imali izuzetne mečeve i velike borbe. Većinu je dobijao on, ja sam to četvrtfinale 2015. godine, dobro ga se sećam, analiziraću i ostale. On je u izuzetnoj formi, svi znamo koliko dobar skor ima ovde, to je neverovatan rezultat. Sve je otvoreno, ovo je finale, u ovim uslovima imam više šansi. Imam dovoljno vremena da se spremim i mentalno i fizički i dam sve od sebe u finalu", naveo je Đoković.

Srpski teniser će u nedelju igrati za 18. grend slem trofej u karijeri, a Nadal za 20. čime bi se izjednačio sa rekorderom Švajcarcem Rodžerom Federerom.

#Novak Đoković

#Tenis