AKTUELNO

Na prvi pogled teško da biste rekli da je Ukrajinka Ana Kurkurina žena i to najjača žena na svetu! Ana je višestruki svetski šampion u disciplini powerlifting i drži čak 15 različitih rekorda, a uprkos tome što ima 54 godina - i dalje aktivno i svakodnevno vežba i radi kao fitnes trener.

Ana je danas prepuna mišića i ima čvrstu, stamenu figuru, ali nije oduvek bilo tako... Nekada je imala samo 56 kilograma i bila je vrlo krhka i slaba. A onda je rešila da to promeni!

"Imala sam kruškoliko telo, nisam mogla da kupim odeću - bu gornjem delu sam nosila S, a u donjem L. Tu je sve počelo, želela da da popravim figuru i postanme malo jača. Otišla sam u teretanu, a moje telo se vremenom menjalo, postajući sve manje ženstveno", ispričala je ova 54-godišjakinja.

Danas s lakoćom odlazi u šoping i više joj nije teško da pronađe garderobu - ali na muškom odeljenju! Grudnjak ni ne nosi jer joj ne treba.

Kaže da sada ne oseća potrebu za jakom muškom rukom u životu. Takođe, shvatila je da muškarci gledaju samo na spoljašnjost i da nikoga ne zanima šta se krije u nečijoj duši. Dodaje i da decu nikada nije želela, pa je njen stil života ni u čemu posebno nije poremetio.

"Ne želim da me neko muči biti pitanjima gde sam otišla, zašto sam kasno došla, srećna sam jer živim kako živim. Nije mi potrebna duga kosa ni muškarac da bih bila dama, ja sam žena do kostiju - iako imam velike mišiće. Imam mnogo muških prijatelja, ali nikad se nisam zaljubila ni u jednog od njih", priča Ukrajinka.

Kaže da joj u izlasima uglavnom prilaze žene, a u gej klubu i muškarci, a i jednim i drugim isto je zajedničko - svi se začude kada čuju da se zove Ana.

Ona tvrdi da joj se to često dešava - da joj se ljudi obraćaju u muškom rodu, a kaže da je to više ne pogađa.

View this post on Instagram

☑️ Наше тело не машина . Мы не можем в нем заменить изношенные запчасти на другие новые детали.. Мы должны понимать,что здоровье тела ,в огромной степени, зависит от наших мыслей!!!! Как мы относимся сами к себе . Раньше приходили к врачу,как к богу,внимали его словам и были пассивными получателями его рекомендаций...Но теперь - отношение самого пациента к проблеме,играет важную роль. Ключевым фактором является страх ,стресс и то,как мы преодолеваем его.. ДЛЯ ТОГО ЧТОБЫ ОСТАВАТЬСЯ ЗДОРОВЫМ , КРАЙНЕ ВАЖНО САМОМУ НАСТРОИТЬСЯ НА ПОЛОЖИТЕЛЬНУЮ ПЕРСПЕКТИВУ.... С полным понимание и любовью к себе...Тогда будет достигнут самый лучший эффект❤️❤️❤️💕 #здоровье #счастье #врачи #болезнь #

A post shared by Anna Kurkurina (@anna_kurkurina) on

"Ne reagujem na takve stvari, ne zanima me. Često mi u vozu ili autobusu kažu "Dečko, ustupi svoje mesto devojci".Ne razumem zašto je prosečna žena bolja od mene, zašto me doživljavaju drugačije?", objašnjava Kurkurina.

Inače, nju na Instagramu prati preko 120 hiljada ljudi, a ona često deli savete o vežbanju i ishrani, ali i detalje iz svog privatnog života i fotografije sa partnerkom Olenom Serbulovom.

#Ana Kurkurina

#Powerlifting