AKTUELNO

Zbog poštovanja mera, bilo je zabranjeno prisustvo publike, ali je takmičenje moglo da se prati putem live streama.

Na Stadionu Tašmajdan posle više od šest meseci pauze održano je prvo Prvenstvo države u borilačkim sportovima, posle pauze zbog Korona virusa. Uz poštovanje protokola, odnosno svih mera propisanih od strane zdravstvene struke, najbolji tekvondisti i paratekvondisti u konkurenciji kadeta, juniora i seniora, njih 471 (369 u borbama i 102 u formama) odmeravali su snage na šest borilišta koja su za ovo prvenstvo Srbije postavljena na otvorenom.

Video: Tekvondo asocijacija Srbije

- Imali smo sreće da Prvenstvo države organizujemo na jednom ovako lepom stadionu i to je prvo iskustvo i za nas. Sport ne sme da stane - rekao je Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener TAS.

Video: Tekvondo asocijacija Srbije

- Mi smo čekali i dugo smo se spremali, organizaciono, ali i što se tiče samih treninga jer nije bilo dobro da se odmah krene posle velike pauze. Zato smo mali smo priliku da uživamo u vrhunskim borbama u svim uzrastima. Nas raduje da se veliki broj dece vratio jer je sport doživeo veliki udarac. Važno je da među decom i trenerima vlada veliki entuzijazam kako bi se vratili redovnim aktivnostima - rekao je Jović.

Prvenstvo Srbije u tekvondou održano na beogradskom stadionu Tašmajdan nije bilo bodovno.

Video: Tekvondo asocijacija Srbije

- Državno prvenstvo je trebalo da pokrene sve nas i da vrati motivaciju kod sportista, jer je počela da se gubi. Nadam se da će se i Olimpijske igre održati, ni one nisu tako daleko, jer čim dođe januar svi će imati pun program. Ono što raduje je da svi naši takmičari pokazuju zavidan nivo, ali opet ne treba nikog ni potceniti. Zbog poštovanja mera, bilo je zabranjeno prisustvo publike, nije bio dozvoljen pristup ni roditeljima, ali su svi mogli da gledaju takmičenje putem live streama. Mislim da smo položili ispit, od početka do kraja ispoštovali smo sve mere. Rizik uvek i svugde postoji, ali sport ne sme da stane - zaključio je sportski direktor Tekvondo asocijacije Srbije.

#Dragan Jović

#Tašmajdan