AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je nekoliko dana bio u šoku po izbacivanju sa Otvorenog prvenstva SAD, ali da je ubrzo prešao preko toga.

Đoković je osvojio masters u Rimu, pobedom u finalu protiv Argentinca Dijega Švarcmana od 7:5, 6:3. On je rekordnu 36. titulu iz masters serije osvojio 15 dana pošto je izbačen sa Ju Es opena, nakon što je slučajno pogodio linijskog sudiju lopticom u vrat.

Takođe, danas je pretekao idola iz detinjstva Pita Samprasa po broju nedelja na prvom mestu ATP liste - 287, a ispred njega je samo Rodžer Federer sa 310 nedelja.

"Psihički sam doživeo neku vrstu uspona i padova u prvih četiri, pet dana posle Ju Es opena. Bio sam u šoku. Ali, nastavio sam dalje i zaista nikada u životu nisam imao problem sa pređem sa nečega. Bez obzira koliko je teško, pokušavam da iskoristim naredni dan, nadam se najboljem i nastavim dalje", rekao je Đoković.

On je rekao i da je mnogo pomoglo to što je učestvovao na turniru u Rimu samo nedelju dana posle Ju Es opena.

"Samo zato što sam zaista želeo da izadjem na teren i izvučem bilo kakve tragove toga, ako ih ima, i mislim da sam imao zaista dobru nedelju", naveo je prvi teniser sveta.

Đoković ove godine ima skor od 31 pobede i jednog poraza, iz Njujorka, kada je izbačen u četvrtom kolu US opena u meču protiv Španca Pabla Karenja Buste.

Na mastersu u Rimu Đoković je izgubio samo jedan set u pet mečeva, protiv kvalifikanta Dominika Kepfera u četvrtfinalu.

"Ne mislim da sam igrao svoj najbolji tenis, da budem iskren. Ne želim da budem arogantan, naravno da sam vrlo, vrlo zadovoljan titulom, ali znam da i dalje imam još nekoliko brzina. Nadam se da ću taj nivo uspeti da podignem na Rolan Garosu, pošto će to biti potrebno ako želim da stignem do završnice", rekao je Djoković.

Zbog pandemije korona virusa, umesto 10.500 gledalaca, na tribinama je danas bilo samo 1.000 navijača.

Takođe, zbog krize smanjen je i nagradni fond, pa je Djoković zaradio 205.200 evra, u poređenju sa 958.055 evra koliko je prošle godine za trijumf dobio Rafael Nadal.

#Novak Đoković

#Tenis