AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Nemca Dominika Kepfera sa 2:1, po setovima (6:3, 4:6, 6:3) u četvrtfinalu Mastersa u Rimu.

Posle pobeda nad Karuzom i Krajinovićem Novaku Đokoviću je sledeći rival bio 97. igrač na svetu Dominik Kepfer sa kojim se nikada nije ranije sastajao. Srpski teniser još uvek nije izgubio set u Rimu, a na terenu je u prva dva kola ukupno proveo preko tri i po sata.

Foto: Tanjug AP/Alfredo Falcone/LaPresse

Nemac je a druge strane zabeležio odlične rezultate i do plasmana među osam je stigao iz kvalifikacija tako da mu je meč sa Noletom bio sedmi u prestonici Italije.

Kada je o meču reč, Đoković je lako došao do prvog seta, iako je u jednom trenutku Kepfer zamalo iskoristio Noletovu opuštenost i nonšalantnost. 

Novak je pokazao dosta oscilacija u igri protiv 97. igrača na svetu, izgubio je set, ali je ipak prošao među četiri najbolja. 

Đokoviću je pripao prvi set (6:3), dok je Nemac uspeo da izjednači ukupan rezultat dobivši drugi set sa (4:6).

Kepfer je juče postao prvi igrač od 2012. godine koji je uspeo da u svom prvom takmičarskom nastupu u glavnom delu nekog mastersa dogura do ove faze takmičenja. Nije to bila garancija da će ponoviti tadašnji podvig Jeržija Janovica, ali jeste bilo svojevrsno upozorenje.

Novak se posle mnogo muke plasirao u polufinale. Treći set dobio je sa (6:3) u gemovima.

Đokovićev rival u polufinalu biće Norvežanin Kasper Rud, koji je prethodno bio bolji od Italijana Matea Beretinija sa 4:6, 6:3, 7:6 (7:5). Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 3.465.045 evra.

#Dominik Kepfer

#Novak Đoković