AKTUELNO

Evo šta je Švajcarac uradio jednom prilikom i koliko je pretrpeo zbog toga...

Novak Đoković je u nedelju uveče izbačen sa US opena. Najbolji teniser sveta dobio je diskvalifikaciju kada je linijsku sudiju slučajno pogodio lopticom u grlo!

Organizatori gren slema u Njujorku su doneli odluku da je ovo bilo grubo kršenje pravila i da je Đoković prema slovu pravilnika zaslužio da bude uklonjen sa turnira.

"Pravila su pravila", moglo se čuti sa njihove strane, iako moramo priznati da to baš i nije uvek slučaj.

Slovenački teniser Aljaž Bedene je pre desetak dana baš u Njujorku uradio nešto slično i dobio je samo opomenu, dok je Rodžer Federer svojevremeno čak - zaslužio osmehe!

Naime, legendarni švajcarski teniser je na jednom od davnih Australijan opena, kada je takođe bio svetski broj 1, lopticom pogodio skupljača loptica i to poprilično jako, a to je zaslužilo samo malo uzdaha sa tribina i uglavnom dosta osmeha, uključujući tu i Federera i komentatore koji su radili prenos meča.

Federer je u pomenutoj situaciji servirao i lopta je otišla u aut, a nakon što ju je dobio nazad od strane protivnika, Federer je iza leđa vrlo snažno udario lopticu, nezadovoljan što nije ubacio servis.

Međutim, velikom brzinom loptica je odletela pravo u telo dečaka koji je skupljao loptice. I Federer i njegov protivnik su se osmehivali, sudija nije ni jednog trenutka odreagovao, a kamoli da je neko izbacio Švajcarca sa takmičenja, dok je i kamera "uhvatila" šta je Federer rekao:

"Moraš da budeš spreman", bio je komentar Federera na to što skupljač loptica nije video da mu stiže loptica.

I na tome se sve završilo... Pogledajte!

#Rodžer Federer