AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković lako je izborio plasman u 4. kolo US Opena.

Đoković je u meču 3. kola na stadionu "Artur Eš" u Njujorku savladao Nemca Jana Lenarda Štrufa sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:1.

Prvi nosilac će u narednom kolu igrati protiv Pabla Karenja Buste iz Španije.

Đoković je odigrao savršen meč i tako poslao brutalnu poruku rivalima koji ga očekuju na putu do 18. grend slema. Ujedno, ovo je 26. vezana pobeda srpskog asa u 2020. godini.

Đoković je protiv Štrufa igrao drugi meč u svega deset dana, pošto je istog rivala savladao na Sinsinati mastersu. Kao i tada, kao i na ovogodišnjem Australijan openu i prošlogodišnjem Rolan Garosu, Štruf je bio laka mušterija Đokoviću.

U prvom setu Đoković je brejk napravio u pravom trenutku za 5:3, a zatim lako potvrdio brejk i posle 38 minuta osvojio prvi set.

Đoković je u istom ritmu nastavio meč. Oduzeo je rivalu servis u prvom gemu i poveo sa 1:0 u drugom setu. Do 5:3 rivali su držali servise, da bi Đoković ponovo oduzeo servis Nemcu, bez izgubljenog poena i posle 112 minuta poveo sa 2:0.

Treći set je bio najlakši za Novaka, prosto se poigravao sa rivalom i rešio ovaj deo igre sa 6:1.

"Jako dobar meč sa moje strane. Igram dobro, poslednjih nedelja dobro treniran, fokusiran sam. Samouveren sam i verujem u svoju igru. Očekujem da igram još bolje. Protiv Karenja Buste moram da budem spreman za duge poene, biće to fizički zahtevan meč", rekao je Đoković posle meča.

#Novak Đoković

#US OPEN