AKTUELNO

Rafael Nadal se prvi put oglasio o situaciji kroz koju je prošao Novak Đoković.

Nadal, koji je odustao od US opena, je prilikom jedne onlajn-konferencije dobio pitanje o najboljem srpskom teniseru, svom velikom rivalu.

Đoković je dospeo na metu kritičara zbog organizacije Adrija tura u Beogradu i Zadru, nakon kojeg se nekoliko osoba, uključujući Novaka i njegovu suprugu Jelenu, zarazilo koronavirusom.

"Mislim da većina igrača svetu i ljudima želi samo najbolje. Naravno da je bila greška organizovati turnir u Srbiji i Hrvatskoj, ali greške su normalne kada se suočavate sa situacijom sa kojom se nikada ranije niste suočili", izjavio je Nadal.

Trenutno drugo teniser planete veruje da će Adrija tur poslužiti kao primer iz kojeg će teniski svet naučiti.

"Igrači moraju da donose odluke i ja ne kažem da su moje ispravne. Svaka odluka može da bude pogrešna ili ispravna. Nalazimo se u nepredvidivoj situaciji. Stvarno se nadam da će ljudi naučiti na primeru Adrija tura i da ćemo nastaviti dalje na najispravniji mogući način", dodao je "Bik sa Maljorke".

Ponovio je i razlog zbog kojeg se odlučio da odustane od Otvorenog prvenstva SAD (31. avgust).

"Srce mi kaže da sada nije trenutak za duga međunarodna putovanja, kada ne znamo šta može, a šta ne može da se desi. Moja odluka je da ostanem kod kuće u Maljorki gde je situacija (sa koronavirusom) dobra, gde deluje da je sve pod kontrolom, i da sačekam neku narednu priliku", podvukao je 34-godišnji Nadal.

#Novak Đoković

#Rafael Nadal

#Sport