AKTUELNO

Novak Đoković je sa roditeljima u ponedeljak stigao u Sarajevo, odseo na Trebeviću, a onda posetio Visoko, gde je obišao "bosanske piramide".

Najbolji svetski teniser Novak Đoković došao je, na poziv osnivača Arheološkog parka Bosanska piramida Sunca dr Semira Osmanagića, u trodnevnu posetu Bosanskim piramidama, od 13. do 15. jula 2020.

Foto: Avaz.ba

Đoković je posetio "piramidu Sunca", koja se uzdiže iznad bosanskog srednjovekovnog grada, koja je jedna od glavnih atrakcija u skupu lokacija koje se vežu za bosansku "dolinu piramida".

Prvi teniser sveta je tamo i meditirao. Poznato je da Novak u prirodi pronalazi snagu i mentalni mir i često meditira. 

Foto: Avaz/E. Trako

- Zamislite da da je vaš um čisto nebo, a vaše misli su oblaci. Oblaci konstantno prolaze, ali oni nisu vaš um – ako se povežete odmah sa oblacima, vaš um gubi percepciju tog čistog neba. Isto je kao sa gužvom – ako se odmah povežeš sa kolima i svime što se događa, nisi u stanju da sagledaš sve iz šire perspektive. A važno je sagledavati stvari iz te perspektive jer onda možeš da biraš misli i emocije sa kojima želiš da se povežeš. Zato je meditacija tako važna - rekao je o meditaciji  Đoković.

Inače, Semir Osmanagić, koji je plasirao pseudoarheološku teoriju o postojanju "Bosanske piramide Sunca“, koja je odbačena u naučnim krugovima, nedavno je izjavio da piramide u Visokom leče koronavirus, odnosno da na tom prostoru postoje dva "naučno dokazana neprijatelja koronavirusa“, a prema njegovim rečima to su visoka koncentracija negativnih jona koji razaraju strukturu svih virusa, bakterija i gljivica, a drugi je šetnja u borovoj šumi.

Đoković je posetio i tunel park „Ravne 2“ u Visokom.

Foto: Avaz/E. Trako

Foto: Avaz/E. Trako

Na licu mesta su sve vreme brojne novinarske ekipe i fanovi koji ga prate u stopu.

#Novak Đoković

#Sarajevo